Hangmatschommels

Een hangmatschommel in de speeltuin biedt veel plezier voor jong en oud. Omdat een hangmat nog niet zo vaak in speeltuinen aanwezig is, is het een uniek speeltoestel. Op de hangmatschommel kunnen meerdere kinderen tegelijk spelen en relaxen. Het zit- en ligvlak van de schommel is namelijk vrij groot. Het is de ideale manier om even te ontspannen na het spelen op alle klimtoestellen in de speeltuin.

Lees meer

Wat is een hangmatschommel?

Een hangmatschommel is een hangmat van stevig touw waar liggend of zittend op geschommeld kan worden. Een hangmat kan gemakkelijk gecombineerd worden met een van onze andere speeltoestellen en geeft elke speeltuin een unieke twist. Kies voor een extra speels effect voor de hangmat in dubbele opstelling of de kleurrijke hangmat bloem.

Verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen

Goede Speelprojecten heeft diverse hangmatschommels voor buiten in het assortiment. De hangmatten worden middels kruisscharnieren met kettingen tussen twee staanders bevestigd. De staanders zijn in twee materialen verkrijgbaar. Er kan gekozen worden tussen:

  1. Hangmat met staanders van robuust robiniahout
  2. Hangmatschommel met stalen staanders

De oerdegelijke hangmatschommels zijn gemaakt van 6-strengs polyamide herculestouw van Ø 16 mm en een maaswijdte van 125 mm. De kruisscharnieren hebben een omslagzekering zodat je veilig in de hangmat zit en ligt, zonder het risico om eraf te vallen.

Op zoek naar iets meer uitdaging? Bekijk dan eens onze Matrozenschommel. Doordat hier geen omslagzekering op zit, heeft deze hangmat een groter schommelbereik. Dit valt vooral in de smaak bij wat oudere kinderen.

Hangmatschommel in kleur naar keuze

Het touw van de hangmat is naar voorkeur te verkrijgen in de volgende kleuren:

  • rood
  • missouri-groen
  • royalblauw
  • zwart
  • zilver
  • naturel
  • geel

Het stalen spandeel aan de uiteinden van de hangmatschommel is verzinkt en gepoedercoat. Deze is verkrijgbaar in de volgende standaard kleuren: Beige RAL 1001 / Geel 1021 / Oranje 2003 / Rood 3000 / Lila 4012 / Kobaltblauw 5013 / Verblauw 5023 / Loofgroen 6002 / Geelgroen 6018 / Antraciet 7016 / Lichtgrijs 7035 / Bruin 8028 / Zwart 9005 / Zilver 9006 / Wit 9010. Overige kleuren voor de poedercoating van het spandeel zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Integratieve chillmand

Naast de hangmatschommel biedt Goede Speelprojecten ook de integratieve chillmand. Dit stukje Speelkunst is een mooie toevoeging aan elke speeltuin en maakt spelen in de speeltuin toegankelijk voor alle kinderen. Lees hier meer over inclusief spelen en wat de mogelijkheden zijn.

Hangmatschommel voor buiten bestellen

Wilt u een offerte van een van bovenstaande hangmatten ontvangen? Klik op het gewenste speeltoestel en dan op ‘offerte aanvragen’. Benieuwd naar de andere schommels van Goede Speelprojecten? Neem dan eens een kijkje tussen al onze schommels. Voor een meer uitdagende variant op de hangmatschommel kunt u eens kijken bij de nestschommels.

Heeft u vragen of bespreekt u de mogelijkheden graag persoonlijk? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag!