Draaitoestellen

Draaitoestellen zijn al jarenlang een geliefd speeltoestel in speeltuinen. Ze bieden kinderen en volwassenen de mogelijkheid om hun kracht, uithoudingsvermogen, wendbaarheid en snelheid te testen. Bovendien zorgt het samenspelen op draaitoestellen voor urenlang speelplezier.

Lees meer

Variatie in draaitoestellen

Draaitoestellen spreken zowel kinderen als volwassenen aan. Misschien herinnert u het zich nog van vroeger: de draaimolen in de speeltuin die beurtelings moest worden aangeduwd tot u er duizelig van werd. Inmiddels zijn er tal van varianten op de markt, zoals de draaimolen, het carrousel, de draaischijf en de klimtol. Hieronder lichten we enkele populaire draaitoestellen toe.

Carrousel

De carrousel is een nostalgisch draaitoestel waar iedereen wel eens in heeft gezeten. De carrousel is een draaischijf met bankjes erop. In het midden van de carrousel zit een vaste schijf op tafelhoogte. Door jezelf af te zetten aan deze schijf gaat de carrousel rondjes draaien. Het is natuurlijk ook altijd leuk om te kijken hoe hard de carrousel kan draaien als papa of mama hem aanduwt.

Draaischijf

De draaischijf is een draaitoestel dat bestaat uit een grote ronde schijf die op een centrale as draait. In tegenstelling tot de carrousel heeft de draaischijf geen zitjes. Kinderen en volwassenen kunnen plaatsnemen op de schijf en zich vasthouden aan de handgrepen die op de paal in het midden van de draaischijf zitten. Door samen te werken en de draaischijf aan te duwen, komt het toestel in beweging. De draaischijf is een uitdagend draaitoestel voor avonturiers die houden van snelheid en sensatie.

Klimtol

De klimtol is een draaitoestel dat bestaat uit een schijf of ring met een kegelvormig net erop die op een centrale as draait. Kinderen kunnen in het net klimmen en door samen te werken en de klimtol aan te duwen, het toestel in beweging brengen. De klimtol is een uitdagend draaitoestel voor echte durfals die houden van klimmen, klauteren en draaien.

Ook voor mindervaliden

Ook kinderen met een beperking kunnen genieten van het spelen op een draaitoestel. Met of zonder rolstoel is de rolstoeltoegankelijke Rolstoeldraaimolen (video) favoriet. De Calypso draaikuip zorgt voor optische illusie tijdens het draaien van de schaal.

Surf Spinner

De Surf Spinner is een draaiende sta-wip voor 2 personen die ook door 1 enkele persoon gebruikt kan worden. En niet alleen geschikt voor kinderen; volwassenen beleven er evenveel plezier aan. Bekijk hier een video van de wervelende Surf Spinner. Download hier de brochure voor de Surf Spinner

Heeft u interesse in een draaitoestel of heeft u een vraag over de mogelijkheden voor onze draaitoestellen? Neem dan contact met ons op. Direct een offerte aanvragen? Voeg de toestellen waarin u geïnteresseerd bent toe aan uw favorieten en vul het offerteformulier in.