Glijbanen

Glijbanen behoren tot de meest favoriete speeltoestellen van veel kinderen. Van klein tot groot, elk kind vindt het leuk en spannend om in volle vaart van een glijbaan af te roetsjen. Zelfs jongeren en volwassenen vinden het stiekem nog leuk om van een glijbaan af te glijden. Een glijbaan is daarom in elke speeltuin en op elk schoolplein een gegarandeerd succes.

Glijbanen in verschillende soorten en maten

De keuze in glijbanen in is reuze. Er is voor ieder wat wils: korte glijbanen en lange glijbanen, open glijbanen en gesloten glijbanen, bakglijbanen en kuipglijbanen, taludglijbanen en vrijstaande glijbanen.

Spannende glijbanen

Een eenvoudige glijbaan is leuk, maar met een extra element kunnen we een glijbaan net een beetje spannender maken. Een glijbaan wordt bijvoorbeeld extra leuk als er één of meer bochten in zitten. Het gevoel van met een vaartje door de bocht gaan geeft nog wat meer kriebels in de buik. Al onze bochtglijbanen worden op maat gemaakt.

Ook een buisglijbaan geeft een extra spannende dimensie aan het glijden. In het donker naar beneden glijden zonder dat je ziet waar je naartoe gaat is vooral voor kleinere kinderen een groot avontuur. Het is zelfs mogelijk om een de buisglijbaan en de bochtglijbaan samen te voegen tot een gecombineerde buis-bochtglijbaan.

Bijzondere glijbanen

Een bijzondere glijbaan is de meersporenglijbaan. Een meersporenglijbaan bestaat uit twee of drie glijbanen naast elkaar, waardoor meerdere kinderen tegelijkertijd naar beneden kunnen roetsjen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld hand in hand naar beneden glijden of een wedstrijdje doen wie het eerst beneden is.

Glijleuningen zijn roestvrijstalen buizen waar kinderen in kunnen klimmen en vanaf kunnen glijden. Dankzij de organische vorm van deze glijbanen, passen ze naadloos in elke groene buitenruimte.

Glijbaantoebehoren

De meeste vrijstaande glijbanen zijn standaard voorzien van een trap en een platformpje. Bij taludglijbanen is dat niet het geval. Het is bij taludglijbanen mogelijk om zelf het glijbaanplatform te kiezen. Zo kunt u de glijbaan zodanig samenstellen dat hij het best tot zijn recht komt in de ruimte waarin hij geplaatst wordt. Ons assortiment bestaat uit platformen met en platformen zonder leuningen.

Veilig glijden

Onze glijbanen zijn van hoogwaardige kwaliteit: slijtvast, ongevoelig voor deuken en geluidsarm. Daardoor zijn ze vandalismebestendig en hebben een lange levensduur. Bij het ontwerp van de glijbanen wordt altijd rekening gehouden met de veiligheid van de gebruikers. Zo krijgen open glijbanen bij een bepaalde valhoogte extra hoge zijkanten. De maximale valhoogte voor een glijbaan zonder verhoogde zijkanten verschilt per soort glijbaan. Denk bij het aanschaffen van een glijbaan ook aan de valdempende ondergrond.

Heeft u interesse in een glijbaan of heeft u een vraag over de mogelijkheden voor onze glijbanen? Neem dan contact met ons op. Direct een offerte aanvragen? Voeg de toestellen waarin u geïnteresseerd bent toe aan uw favorieten en vul het offerteformulier in.