Waterspeeltoestellen en waterpompen

Natuurlijke elementen hebben een grote aantrekkingskracht op kinderen. Vanaf jonge leeftijd zijn kinderen gefascineerd door water, zand, blaadjes en takjes. Door te verkennen, ontdekken, onderzoeken, bedenken en genieten geeft spelen met de elementen het kind rust en zelfvertrouwen. Een waterspeeltoestel mag daarom niet ontbreken in een speeltuin.

Lekker kliederen

Spelen met een waterspeeltoestel wordt al snel een kliederboel, maar dat weerhoudt kinderen er niet van zich vol overgave op hun spel te storten. Spelen met water en zand laat ze kennismaken met de natuurlijke elementen en draagt bij aan de zintuiglijke ontwikkeling. Spelvormen zoals het bouwen van een zandkasteel of het bakken van zandtaartjes draagt bij aan de ontwikkeling van de fantasie en aan de fijne en grove motoriek van kinderen. Bouwen met zand gaat niet altijd goed, maar van een instortend zandkasteel leren ze bijvoorbeeld om te gaan met teleurstelling en door te zetten na tegenslag; vaardigheden waar ze hun hele leven profijt van zullen hebben.

Ruime keuze in waterspeeltoestellen en segmenten

Goede Speelprojecten is leverancier van een ruime keuze in kwalitatief hoogwaardige waterspeeltoestellen in robuust robiniahout en roestvrij staal, of een combinatie van beide. De speeltoestellen variëren van eenvoudig, zoals Waterspeeltoestel Zirnsee, tot uitgebreid, zoals Waterspeeltoestel Dorfsee. De watergoten en kliedertafels zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en afmetingen. Diverse attributen zoals een waterrad, waterwip, watertrechter, kiepemmer, waterschep en de Archimedesspiraal maken een waterspeeltoestel nog interessanter.

Zelf samenstellen

Naast de standaard waterspeeltoestellen ontwerpen wij graag een waterspeeltoestel op maat voor u. Daarvoor kan gebruik gemaakt worden van de diverse waterspel elementen, maar ook staan wij open voor uw eigen ideeën en ontwerpen op dit gebied. Zo is bijvoorbeeld de Waterspeelstraat Maxipark ontstaan.

Innovatieve waterpompen

Een waterspeeltoestel is natuurlijk pas compleet als er water aanwezig is. Als het speeltoestel aan de waterkant staat is dat een mooie natuurlijk waterbron. Met behulp van bijvoorbeeld een archimedesspiraal kan water uit een plas of beek naar het speeltoestel gehaald worden. Is er geen natuurwater in de buurt? Dan wordt gebruik gemaakt van waterpompen en watertappunten om het speeltoestel van water te voorzien.

Er zijn pompen voor leidingwater en pompen voor bronwater. De watertappunten zijn voor aansluiting op het waterleidingnet. Nieuw zijn de watertappunten en pompen van het Splash systeem. Deze werken met een magneetventiel in plaats van het gebruikelijke ventielsysteem. De Splash watertappunten worden via een touch sensor (een simpele aanraking) bediend. De bediening met de touch-sensor is gebruiksvriendelijker dan die met een drukknop, ook voor mensen met een fysieke beperking.

Heeft u interesse in een waterspeeltoestel of heeft u een vraag over de mogelijkheden voor onze waterspeeltoestellen? Neem dan contact met ons op. Direct een offerte aanvragen? Voeg de toestellen waarin u geïnteresseerd bent toe aan uw favorieten en vul het offerteformulier in.