Waterspel elementen

Spelen met zand en water

Een kliedertafel en een watergoot vormen de basis voor vele waterspeeltoestellen. Ze zijn verkrijgbaar in robiniahout of mat gepareld roestvrij staal of in een combinatie van beide. De watergoten en kliedertafels zijn standaard verkrijgbaar in verschillende afmetingen en vormen: rond, driehoekig, vierkant, smal, breed, kort of lang.

Lees meer

Interactief spelen

Er zijn allerlei mogelijkheden om het spelen met water interactief te maken. Met de gegaffelde goten (Y-vormig) in hout en staal wordt de waterloop verdeeld over twee stromen. De watergoten en kliedertafels kunnen worden voorzien van een verdeler, een trekstuw, een dop of een schuifafsluiter. Door met die elementen te spelen heb je invloed over de waterstroom. Met de waterwip kun je kiezen naar welke kant het water zal vloeien. Diverse aanbouwelementen zoals een waterrad, -emmer, -trechter, -schep en -transportwiel maken het spelen met zand en water nog leuker en interactiever. Met de Archimedesspiraal leer je hoe je het water naar een hoger gelegen punt kunt verplaatsen.

Zelf je waterspeeltoestel samenstellen

Het uitgebreide programma aan technisch verfijnde waterspel elementen maakt het mogelijk voor u om zelf een waterspeeltoestel samen te stellen. Houd daarbij rekening met de hoogte van de verschillende segmenten die achter elkaar geplaatst worden. Uiteraard dienen we dit in een maatwerktekening te vervatten. Doordat de waterspeeltoestellen en alle elementen daarvan in de eigen metaalbewerkingswerkplaats worden vervaardigd, kan ook uw eigen idee of ontwerp worden gerealiseerd, uiteraard met inachtneming van alle veiligheidseisen. Zo maakt u uiteindelijk uw eigen waterspeeltoestel. Graag adviseren wij u.