Klimwanden

Openbare ruimtes zoals speeltuinen, schoolpleinen en groene parken zijn ideale plekken voor kinderen om te spelen en te bewegen. Een geweldige manier om kinderen uit te dagen en hun fysieke vaardigheden te verbeteren, is het plaatsen van klimwanden. Deze speeltoestellen bieden niet alleen een leuke ervaring, maar helpen ook bij de ontwikkeling van kracht, evenwicht en coördinatie.

Lees meer

Klimmen en klauteren

Kinderen hebben een natuurlijke drang om te bewegen en avontuur te beleven. Buitenspelen is een goede manier om aan deze drang tegemoet te komen. Ze zijn lekker actief bezig in de buitenlucht en kunnen al hun energie kwijt. De klimmuur daagt kinderen uit om lekker te klimmen en te klauteren en daarbij hun grenzen op te zoeken en te verleggen.

Het klimmen op een klimwand vereist spierkracht, coördinatie, doorzettingsvermogen en ruimtelijk inzicht. Als kinderen deze vaardigheden op jonge leeftijd ontwikkelen, hebben ze daar de rest van hun leven profijt van. Daarnaast worden kinderen bij het klimmen gestimuleerd om problemen op te lossen, strategieën te bedenken en risico’s in te schatten. Alleen als ze de juiste route uitstippelen, bereiken ze de top van de klimwand. Het bereiken van de top gaat bovendien samen met een gevoel van voldoening en zelfvertrouwen.

Vrijstaand of tegen een wand

Klimwanden kunnen vrijstaand geplaatst worden, maar ook tegen een bestaande wand. Vrijstaande klimwanden kunnen aan één kant beklimbaar zijn, maar onze verschillende standaard klimwanden zijn ook aan weerszijden beklimbaar, zoals bijvoorbeeld de vrijstaande klimwand van 3 x 3 meter.

De meeste van onze klimwanden zijn recht, maar de boulderwand kan met schuine en overhangende elementen geleverd worden. Hiermee wordt een extra uitdaging gecreëerd voor de echte klimgeiten van de speelplaats. Het is ook mogelijk om een klimwand op een helling te installeren. Op deze klimwand kan niet alleen via klimgrepen naar boven geklommen worden, maar ook via een hellingwand met een touw.

Veilig klimmen

Al onze klimwanden voldoen aan de veiligheidsnorm EN 1176 en zijn daardoor geschikt voor gebruik zonder toezicht. Omdat de klimwanden een valhoogte tot maximaal 3 meter hebben, dient er een geschikte valondergrond onder de klimwand gelegd te worden. Ons advies is om hier öcocolor houtsnippers voor te gebruiken. Deze ecologische houtsnippers zijn geschikt voor toestellen met een valhoogte tot 4 meter; het materiaal blijft goed liggen en is makkelijk te onderhouden.

Heeft u interesse in een klimwand of heeft u een vraag over de mogelijkheden voor onze klimwanden? Neem dan contact met ons op. Direct een offerte aanvragen? Voeg de toestellen waarin u geïnteresseerd bent toe aan uw favorieten en vul het offerteformulier in.