Apenkooi speelparcours

Een apenkooi speelparcours van Goede Speelprojecten staat garant voor veel plezier. We hebben verschillende parcoursen, geschikt voor kinderen van alle leeftijdsgroepen. Een speelparcours biedt eindeloos veel speelplezier en uitdagingen. Het zorgt voor veel lichaamsbeweging op een leuke, speelse manier. Daarnaast is het erg goed voor de ontwikkeling, de fantasie en het coördinatievermogen van een kind.

Lees meer

Speelparcours

Als een aap manoeuvreer je al slingerend, balancerend, wiebelend, klimmend, hangend en slingerend door het apenkooitoestel heen. De uitdaging daarbij is dan ook, zo lang mogelijk op het parcours te blijven zonder de grond te raken.

Wat is apenkooien?

Apenkooien is een actief tikspelletje wat je op een speelparcours met obstakels en hindernissen speelt. We leggen het basisspel van apenkooien hieronder uit. Er bestaan echter diverse varianten van apenkooien en de regels verschillen per spel.

Apenkooien regels

In de basis wordt er bij apenkooien altijd iemand aangewezen als tikker. De andere kinderen krijgen de tijd om ergens in het speelparcours te gaan staan. Als het spel begint, rennen, slingeren en klimmen alle kinderen - net als apen - door het parcours. De tikker probeert via het parcours met hindernissen een van de andere deelnemers te tikken. De spelers mogen de grond tijdens het apenkooien niet raken en moeten dus continu op het speelparcours blijven.

Raakt iemand de grond? Dan is de regel dat je 5 seconden stil moet blijven staan op de dichtstbijzijnde plek op het speelparcours. Dit geeft de tikker extra kans om deze deelnemer te tikken. Maar deze regel geldt ook voor de tikker. Want raakt de tikker de grond? Dan moet de tikker 5 seconden stil blijven staan. Dit geeft de andere deelnemers de kans om zo ver mogelijk van de tikker weg te klauteren.

Materiaal speelparcours

Onze speelparcoursen zijn beschikbaar in twee verschillende materialen, namelijk:

Een speelparcours van Robuust Robinia wordt gemaakt van hoogwaardige materialen en is onderhoudsarm. Het robuuste robiniahout in duurzaamheidsklasse I is afkomstig van in Europa gelegen, duurzaam beheerde bossen. Een speelparcours van robiniahout heeft een mooie, natuurlijke look. Bekijk bijvoorbeeld eens het speelparcours klimcombinatie Feldberg.

Ook de speelparcoursen uit de productlijn Speelkunst worden gemaakt van robiniahout. Een Speelkunst parcours is een waar kunstwerk en is gericht op de belevingswereld van een kind. Een speelkunstparcours is fantasievol en thematisch. De voetje-van-de-vloer boerderij is hier een mooi voorbeeld van.

Thermisch verzinkte staanders, optioneel voorzien van een poedercoating. Alternatief kunnen de staanders van roestvrij staal worden gemaakt. Uitmuntende kwaliteit en relatief lage intensiteit van onderhoud. Doordat een stalen speelparcours in onze eigen metaalproductiehal geconstrueerd wordt, kunnen we de hoogste kwaliteit garanderen. De balanceercombinatie is een voorbeeld van een speelparcours van robuust staal.

Speelparcours op maat

Staat het speelparcours van uw wensen niet tussen ons aanbod apenkooiparcoursen? Geen probleem! Met de VARIOSET-modules kunnen meer dan 60 speelelementen gecombineerd worden. U ontwerpt uw speelparcours eenvoudig via ons 3-stappenplan:

  1. Kies verschillende elementen en stel uw speelparcours geheel naar wens samen.
  2. Wij werken de door u gekozen combinatie uit en delen het uiteindelijke ontwerp met u. U kunt nu nog eventuele wijzigingen doorgeven.
  3. Uw VARIOSET-speelparcours is klaar!

Meer informatie over de mogelijkheden van een speelparcours op maat en onze materialen vindt u in onze brochure.

Apenkooi speelparcours kopen

Wilt u weten wat de prijs is van een van bovenstaande klimcombinaties? Klik op het gewenste speelparcours en dan op ‘offerte aanvragen’. Heeft u vragen of bespreekt u de mogelijkheden graag persoonlijk? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag!