Familieschommel

De Funtau familieschommel, ook wel touwschommel genoemd, is een unieke aanwinst voor elke speeltuin en biedt veel plezier voor jong en oud. In Vlaanderen is de touwschommel beter bekend als de “Vliegende Hollander”.

Lees meer

Wat is een familieschommel?

Een familieschommel is een grote, meerpersoons schommel die staand en zittend te gebruiken is. De enorme touwschommel heeft meerdere zit- en staanplaatsen, waardoor meerdere kinderen tegelijk kunnen schommelen. Een familieschommel in de speeltuin zorgt gegarandeerd voor vele uren speelplezier.

Verkrijgbaar in verschillende soorten en materialen

De familieschommels van Goede Speelprojecten hebben altijd vier staanders. De staanders zijn in twee materialen verkrijgbaar: robuust robiniahout en robuust staal. Hierdoor is het ontwerp aan te passen aan uw persoonlijke voorkeur.

  • Robuust robiniahout wordt handmatig geschild, spintvrij geslepen en gladgeschuurd. De natuurlijke vorm van het hout blijft zo behouden. Een touwschommel van robuust robinahout heeft een mooie, natuurlijke uitstraling.

  • De staanders van robuust staal zijn van uitstekende kwaliteit en hebben een relatief lage intensiteit van onderhoud. De staanders en bovenligger zijn van thermisch verzinkt staal, optioneel gepoedercoat. Als alternatief ook verkrijgbaar in RVS.

Twee varianten touwschommels

Goede Speelprojecten levert twee varianten touwschommels:

  1. De touw-familieschommel
    De touw-familieschommel heeft een touw van Ø 15 cm en 3,50 meter lang dat met glijlagers aan de stevige bovenbalken is opgehangen. Deze uitvoering is naar keuze in hoogwaardig robiniahout of in staal verkrijgbaar. Kinderen nemen staand of zittend plaats op het touw.
  2. De Funtau familieschommel
    De Funtau familieschommel heeft altijd een stalen bovenframe. De staanders zijn naar keuze van hout of staal. Op het touw van Ø 15 cm zijn zitjes bevestigd. Tussen de zitjes is er ruimte om te staan.

Touwschommel voor jong en oud

Een touwschommel in de speeltuin zorgt gegarandeerd voor veel plezier bij kinderen van verschillende leeftijden. De schommels zijn geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar. Met de familieschommel is schommelen leuk voor de hele familie!

Veilige ondergrond

Met een valhoogte van 1,50 meter kunnen kinderen zich op een veilige manier uitleven op de touwschommels. Een familieschommel kan op een ondergrond van gras geplaatst worden. Om het gras tegen slijtage te beschermen bieden wij het GrasTech materiaal aan. Dit 2-componenten materiaal wordt boven op het bestaande gras aangebracht. Het gras groeit er gewoon doorheen.

Familieschommel kopen

Benieuwd naar de prijs van één van de bovenstaande schommels? Klik op de gewenste familieschommel en dan op ‘offerte aanvragen’. Neem ook eens een kijkje bij onze andere schommels. Heeft u vragen of bespreekt u de mogelijkheden graag persoonlijk? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag!