Familieschommels

De funtau familieschommel of touwschommel is de opvolger van de traditionele familieschommel, staand en zittend te gebruiken. In Vlaanderen is de touwschommel beter bekend als de "vliegende Hollander". Verschillende leeftijden bij elkaar kunnen zich op deze oerwoudschommel op een veilige manier uitleven. Met een valhoogte van 1,50 m kan de familieschommel op een ondergrond van gras worden geplaatst. Om de ondergrond van gras tegen slijtage te beschermen kan het GrasTech materiaal worden toegepast. Dit 2-componenten materiaal wordt boven op het bestaande gras aangebracht; het gras groeit er doorheen. Wij leveren 2 varianten touwschommels:

Lees meer

1. De touw-familieschommel: deze heeft een touw Ø 15 cm, 3,50 m lang en is met glijlagers aan de bovenbalken opgehangen. De uitvoering is naar keuze in robiniahout of staal.

2. De funtau familieschommel heeft een stalen bovenframe. De staanders zijn naar keuze van hout of staal. Op het touw Ø 15 cm zijn zitjes bevestigd. Tussen de zitjes in is er ruimte om te staan.