Kruipbuizen

Kinderen (en vooral kleine kinderen) spelen omdat ze er plezier in hebben, maar ook omdat zij niet anders kunnen. Kruipbuizen en kruiptunnels hebben het grote voordeel dat het uitdaagt tot heel veel spelletjes: behendigheid, verstoppertje, als geheime plek en zelfs als klankspel. Wanneer je als volwassene meespeelt ervaar je de ‘kinderwereld’ (de omgeving) op kindhoogte.

Kruiptunnels kunnen als vrijstaand element geplaatst, of in een heuvel ingebouwd worden. Ook leveren wij speeltoestellen waar een kruipbuis in verwerkt zit. Die vindt u op onze website o.a. bij speelhuisjes en thematische toestellen.

Lees meer

Technische informatie over kruipbuizen

De vereiste diameter van een kruipbuis is afhankelijk van de lengte. Tot 2 m lengte dient de binnendiameter minimaal 70 cm te bedragen. Indien groter dan 2 m, dient de binnendiameter minimaal 75 cm te bedragen. De binnendiameter van onze kruipbuizen is doorgaans 80 cm.

Betonnen kruipbuizen zijn afhankelijk van de beschikbaarheid. Deze dienen in de meeste gevallen nog aangepast te worden met een zachte rand bij de in- en uitstap.