Nestschommels

Een nestschommel, ook wel vogelnestschommel genoemd, is een uitdagende schommel waar met meerdere kinderen tegelijk op gespeeld kan worden. Het speeltoestel heeft geen zitting zoals bij een normale schommel, maar een schommelmand. Het lijkt een beetje op een vogelnest, vandaar de naam nestschommel.

Het speeltoestel bevordert sociaal spel en samenwerking. De uitdaging zit in het coördineren van eigen bewegingen met die van anderen, om zo snel tempo en hoogte te winnen. Ook voor kinderen met een fysieke beperking kan de vogelnestschommel een zeer plezierige beleving vormen.

Lees meer

Professionele nestschommel voor buiten

Vogelnestschommels zijn enorm populair onder kinderen. Om te schommelen, maar ook als verzamelplek in de speeltuin in de wijk of op het schoolplein. Een professionele nestschommel is dan ook de perfecte toevoeging aan elke openbare speelruimte. Goede Speelprojecten biedt deze schommels in verschillende materialen en uitvoeringen.

Materiaal vogelnestschommel

Er kan gekozen worden voor een vogelnestschommel van robuust robiniahout of van robuust staal. De schommel komt in diverse materialen:

Nestschommel KL of SL

De KL uitvoering heeft RVS kruisscharnieren (kardanlagers). De SL uitvoering heeft RVS synchroonlagers, met stangverbinding tussen de lagers. Beide varianten hebben de volgende eigenschappen:

 • Vier ophangpunten voor de bevestiging aan de bovenbalk

 • RVS kettingen van Ø 7 mm

 • Veiligheidsketting

De SL uitvoering bevat daarnaast deze extra eigenschappen:

 • Het synchroonlager waarborgt een synchrone schommelbeweging

 • Zeer geschikt voor intensief gebruik

Schommelmanden

Qua schommelmanden, of schommelnesten, bieden we drie opties:

 1. Ovalismand

Ovale mand van HDPE, 8 mm dik, afmeting 1.30 x 1.19 x 0.16 m (lxhxb)

 1. Schakelmand

Ø 1.20 m met kunststof schakelbodem en touwrand

 1. Zwaluwmand

Ø 1 m van polyamide herculestouw

Uitvoeringen vogelnestschommel

Het assortiment van Goede Speelprojecten bevat verschillende uitvoeringen van de professionele nestschommel. De hoogte van de schommel is 2.10 of 2.60 meter. Dit is de ophanghoogte van de lagers, gemeten vanaf de onderkant van de bovenbalk.

 1. De standaard nestschommel van robuust robinahout is verkrijgbaar in de diverse uitvoeringen zoals hierboven beschreven.
 2. De standaard vogelnestschommel van robuust staal is verkrijgbaar in de diverse uitvoeringen zoals hierboven beschreven.
 3. De Varioset nestschommel is gemaakt van robuuste robiniahouten staanders in combinatie met een thermisch verzinkte stalen bovenbalk. Deze is ook verkrijgbaar met rechte staanders en in combinatie met een enkele schommel en dubbele schommel.
 4. De eenpunts-nestschommel van robuust robiniahout is op één punt bevestigd. Ook verkrijgbaar in robuust staal.
 5. De nest- en enkele schommelcombinatie KL en nest- en dubbele schommelcombinatie KL zijn geheel gemaakt van robuust staal.

Mini nestschommel

Voor de allerkleinsten hebben we de mini nestwieg en Columpio nestschommel. Deze vogelnestschommels hebben lage ophangpunten, wat ervoor zorgt dat er niet extreem hoog geschommeld kan worden. In de praktijk heeft dit als voordeel dat oudere kinderen de schommel niet voortdurend bezet houden ten koste van kleinere kinderen.

Inclusief spelen met de vogelnestschommel

Schommelen op een vogelnestschommel is goed voor de ontwikkeling van het evenwicht en ritme van kinderen. Doordat het nest van de schommel groter is dan de zitting van een normale schommel, geeft het een geborgen en rustgevend gevoel. Vaak vinden kinderen met een beperking een vogelnestschommel dan ook fantastisch. Ook kan liggend op schommel gespeeld worden. Dit maakt het speeltoestel zeer geschikt voor inclusief spelen.

Professionele nestschommel bestellen

Heeft u interesse in één van bovenstaande vogelnestschommels? Klik op het gewenste speeltoestel en dan op ‘offerte aanvragen’. Neem ook eens een kijkje tussen al onze andere schommels. Heeft u vragen of bespreekt u de mogelijkheden graag persoonlijk? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag!