Enkele en dubbele schommels

Het is een van de eerste speeltoestellen die worden ingetekend op een speelplaats: de schommel. En dat is niet voor niks. De schommel is een onverminderd populair speeltoestel bij jong en oud. Een schommel hoeft geen toeters en bellen te hebben om spannend en interessant te zijn, een eenvoudige enkele of dubbele schommel levert al een hele hoop vermaak op bij jong en oud. Daarom heeft Goede Speelprojecten een uitgebreid aanbod aan enkele en dubbele schommels in de collectie.

Lees meer

Schommelplezier voor iedereen

Schommelen is een uitstekende oefening voor het ontwikkelen van het coördinatievermogen van kinderen. Om de schommel naar voor en naar achter te laten schommelen, moet je op precies het goede moment je benen naar voren of naar achteren zwaaien. Doe je dat niet, dan werk je schommelbeweging alleen maar tegen. Dat zwaaien met je benen en het bewaren van je evenwicht, ook belangrijk als je op een schommel zit, kost kracht en uithoudingsvermogen, waardoor kinderen ook die fysieke eigenschappen ontwikkelen als ze regelmatig schommelen.

Enkele schommels

Een eenvoudige enkele schommel is compact en past op de meeste schoolpleinen, speeltuinen en andere openbare speelplekken. Een enkele schommel is niet alleen leuk om in je eentje op te spelen, het is ook leuk om samen te spelen en om en om elkaar te duwen. Zo leren kinderen samenwerken en samen spelen en het is een goede manier om nieuwe vriendjes en vriendinnetjes te maken in de speeltuin.

Dubbele schommels

Bij dubbele schommels hangen twee schommelzitjes naast elkaar aan één schommelframe. Kinderen kunnen zo tegelijkertijd schommelen, wat een hoop lol oplevert. Probeer maar eens om precies gelijk in hetzelfde ritme te schommelen, of juist precies tegengesteld aan elkaar, dat valt nog niet mee! Ook is het leuk om te kijken wie het hoogst durft te schommelen.

Hout of staal

De enkele en dubbele schommels zijn verkrijgbaar met houten staanders en met stalen staanders. De schommels met houten staanders hebben een mooie, natuurlijk uitstraling en passen perfect in een groene, natuurlijk omgeving. De schommels met stalen staanders zijn strakker en eventueel kleurrijker en passen goed in een kleurrijke speeltuin of op een schoolplein. Beide soorten schommels zijn bestand tegen alle weersomstandigheden, vragen weinig onderhoud en gaan lang mee.

Schommels op maat

Onze schommels zijn samen te stellen naar uw wensen. Standaard zijn er diverse hoogtematen en er is een keuze in schommelzitjes en schommellagers om de passende schommel voor elke speelplek samen te stellen.

Heeft u interesse in een schommel of heeft u een vraag over de mogelijkheden voor onze schommels? Neem dan contact met ons op. Direct een offerte aanvragen? Voeg de toestellen waarin u geïnteresseerd bent toe aan uw favorieten en vul het offerteformulier in.