Enkele en dubbele schommels

Schommelen is leuk voor iedereen en een tijdloze bezigheid. Door de verschillende moeilijkheidsgraden leert en oefent men tijdens het schommelen vaardigheden als kracht, uithoudingsvermogen, snelheid, lichaamsbeheersing en evenwichtsgevoel, alsook motorische adaptiviteit. Het samen doen en beleven - een belangrijk aspect bij alle spelactiviteiten - komt ook tijdens het schommelen goed aan bod. Als de ruimte het toelaat, adviseren wij een dubbele schommel, omdat samen spelen nou eenmaal leuker is. Er zijn diverse schommelzitjes voor verschillende doelgroepen verkrijgbaar.

Lees meer

Hoogte van schommels

De enkele en dubbel schommels zijn in diverse hoogtes verkrijgbaar. De hoogte wordt gemeten aan de onderkant van de bovenbalk. Dat is de zogenaamde ophanghoogte.

Schommellagers en schommelkettingen

De uitvoering GL bestaat uit roestvrij stalen 1-punts-glijlagers voorzien van nylon lagers met opdraaibeveiliging. De kettingen zijn standaard van Ø 6 mm verzinkt staal, maar desgewenst kunnen we ook roestvrijstalen kettingen toepassen. Deze uitvoering wordt geleverd met een standaard schommelzit, afmetingen 430 x 150 mm

De uitvoering SL bestaat uit roestvrij stalen synchroonlagers voorzien van kogellagers met opdraaibeveiliging. Deze uitvoering waarborgt een synchrone schommelbeweging. De kettingen zijn standaard van Ø 6 mm RVS. Het schommelzitje is gewelfd, afmetingen 460 x 160 mm.