Projecten in avontuurlijk en natuurlijk spelen en beleven

Goede Speelprojecten richt speel- en beweegomgevingen in voor gemeenten, speeltuinen, onderwijs en kinderopvang, de recreatie- en de zorgsector. In 1999 zijn wij gestart met de inrichting van natuurlijke speelplekken met robinia; toen nog een vrij onbekende houtsoort. Robinia pseudoacacia is het enige Europese hardhout dat zonder verduurzaming in de grond mag worden geplaatst. Het is op zichzelf namelijk al heel duurzaam (duurzaamheidsklasse I-II).

Avontuurlijk spelen

Ons credo van begin af aan…

Veel onderzoeken hebben aangetoond dat spelen en bewegen een positieve invloed heeft op kinderen en jongeren. Hoe groener en avontuurlijker de omgeving, hoe groter het gunstige effect op hun verstandelijke, motorische en sociaal-emotionele vorming. Spelen in de natuur zet aan tot creativiteit en avontuurlijk spelen. Tijdens het buiten spelen leren kinderen omgaan met de elementen en al spelend ontdekken ze de wereld en de natuur. En jong geleerd is oud gedaan; wie in zijn jeugd veel beweegt, is op latere leeftijd niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal fitter.

Natuurspeeltuinen

Onze duurzame speeltoestellen en inrichtingen voor natuurlijk spelen zijn blikvanger bij tal van gemeenten, schoolpleinen en speeltuinen in Nederland en België. Goede Speelprojecten is tevens trotse leverancier van robiniahouten speeltoestellen bij een aantal gerenommeerde attractieparken en natuurspeeltuinen.

Laat u inspireren door onze inspiratiebrochure met voorbeelden van gerealiseerde projecten.