Klimparcours kinderen: motoriek en balans

Een klimparcours of motoriekparcours is een veelzijdig speeltoestel wat goed is voor de motoriek en balans van kinderen. Onze parcoursen bevatten verrassende elementen om te balanceren, slingeren, klimmen, schommelen, springen en nog meer. Een klimparcours nodigt kinderen uit om met plezier de eigen vaardigheden te oefenen en te verbeteren en om samen te werken. Spelen op een klimparcours zal het coördinatievermogen verbeteren. Juist ook door de veelzijdigheid van het toestel en de verscheidenheid van speelse activiteiten.

Lees meer

Wat is een motoriekparcours?

Een motoriekparcours bestaat uit verschillende onderdelen die met elkaar verbonden zijn. Door te klimmen, klauteren en slingeren wordt het parcours afgelegd. Natuurlijk met de nodige hindernissen; dit maakt een motoriekparcours zo uitdagend.

Balansparcours voor de grove motoriek

Oefeningen die evenwicht en balans verbeteren zijn een belangrijk aspect in de ontwikkeling van een kind. Op een balansparcours werken kinderen spelenderwijs aan de grove motoriek. Spelen op een klimparcours biedt uitdaging en bevordert de verfijning van vaardigheden zoals behendigheid, coördinatie en motoriek. Het is de perfecte manier om kracht, flexibiliteit en balans op te bouwen. Bewegen was nog nooit zo leuk!

Standaard klimparcours of speelparcours op maat

Een speelparcours voor kinderen, een balansparcours voor kleuters en peuters of een parcours geschikt voor volwassenen met een jonge geest; Goede Speelprojecten biedt diverse parcoursen voor diverse doelgroepen. Op deze pagina vindt u onze standaard motoriekparcoursen, welke zijn voorzien van een typecertificaat. Ook kunnen wij, geheel naar wens, een maatwerk klimparcours creëren.

Speelparcours op maat

Staat het speelparcours van uw wensen er niet tussen? Geen probleem! We creëren graag een parcours op maat voor u. U kiest dan zelf de verschillende elementen, zoals:

En ga zo maar door, de mogelijkheden zijn eindeloos. We stellen uw klimparcours samen met u samen, zodat deze passend is voor de beschikbare ruimte en voor de gewenste doelgroep.

Motoriekparcours op een ondergrond van gras

Een aantal van onze motoriekparcoursen hebben een valhoogte van minder dan 1,50 meter. Deze toestellen mogen op gras geplaatst worden. Op plekken waar slijtage van het gras verwacht wordt, kunnen GrasTech doorgroeimatten geplaatst worden. Dit biedt bescherming voor de wortels van het gras. Het gras groeit door de matten heen en kan gewoon gemaaid worden. ****

Materiaal, kwaliteit & veiligheid

Alle speeltoestellen van Goede Speelprojecten zijn gecertificeerd en gemaakt van hoge kwaliteit materialen. Dit betekent weinig onderhoud voor u en maximaal speelplezier voor kinderen. Alle houten constructies zijn gemaakt van duurzaam robuust robiniahout. Voor de stalen constructies gebruiken we robuust staal.

Klimparcours kinderen kopen

Heeft u het motoriek- en balansparcours van uw wensen gevonden? Klik dan op het gewenste parcours en dan op ‘offerte aanvragen’. Heeft u vragen of wilt u de mogelijkheden voor een klimparcours op maat bespreken? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag!