Speeltoestel kasteel en burcht

Een speeltoestel kasteel of burcht staat in het teken van prinsen, prinsessen en ridders in hoge torens. Speeltoestellen met een specifiek thema bieden herkenbaarheid bij kinderen. Het stimuleert rollenspel, wat een belangrijke manier van spelen is. Kinderen ontdekken op deze manier meer van de wereld en ontwikkelen onder andere hun woordenschat. Een speeltoestel in het thema kasteel of burcht is een perfecte aanvulling voor elke speeltuin.

Lees meer

Uitdaging in beweging én fantasie

De massief geconstrueerde speeltoestellen van Goede Speelprojecten maken indruk op kinderen vanwege de grootte ervan, maar ook zeker vanwege de speelmogelijkheden. Klimmen en klauteren, balanceren, verstoppen, glijden… kinderen worden op een speelkasteel uitgedaagd actief bezig te zijn. En dat alles in de heerlijke buitenlucht.

Wij hebben kasteel speelhuisjes voor de allerkleinsten, maar ook meer uitdagende speelkastelen voor oudere kinderen. Een aantal voorbeelden:

Rollenspel speeltoestel kasteel

Klimmen en klauteren op een speelkasteel is goed voor de ontwikkeling van de balans en coördinatie van kinderen. Daarnaast stimuleert het spelen in een speelkasteel de fantasie. Rollenspel speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van de intellectuele en sociale vaardigheden van een kind.

Creëer sfeer met speelkunst

Stuk voor stuk zijn de speelkastelen en burchten van Goede Speelprojecten ware kunstwerken, ook wel speelkunst genoemd. Speelkunst nodigt kinderen uit om te ontdekken. Het speelt in op de belevingswereld van kinderen en refereert aan bijvoorbeeld sprookjes en andere bekende avonturen. Spelend op een speelkasteel voelt een kind zich al snel een echte prinses of ridder!

Houd bij het kiezen van een speelkasteel rekening met de gewenste sfeer. Zo heeft de opvallende roze burcht een heel andere uitstraling dan bijvoorbeeld Kasteel Alphonse, die een meer natuurlijke look heeft. En waar Fort Essen een rustige, natuurlijke uitstraling heeft die goed blend in de omgeving, knalt speeltoestel Kasteel Ibbenburen er qua kleur juist uit.

Kwaliteit en veiligheid

Uiteraard zijn al onze toestellen gecertificeerde, professionele speeltoestellen. De houten constructies zijn gemaakt van robuust robiniahout van duurzaamheidsklasse 1. Alle gebruikte materialen van onze speelkastelen en -burchten zijn van hoge kwaliteit. Dit garandeert maximaal speelplezier voor kinderen en weinig onderhoud voor u.

Uitgebreid assortiment speelkastelen en burchten

Wilt u uw (openbare) speeltuin uitbreiden met een speeltoestel kasteel of burcht? Goede Speelprojecten heeft een ruim aanbod speeltoestellen in de thema´s kastelen en burchten. Van speeltoren met glijbaan tot burcht met klimmuur en van een compleet sprookjes speelkasteel tot de Burchttoren Ohrdruf. Een eenvoudig speelhuisje of compleet kasteelpark, het kan zo simpel én uitgebreid worden als u wilt.

Speeltoestel kasteel op maat

Staat het speelkasteel van uw wensen niet bij ons uitgebreide assortiment? Geen probleem! Voor elke opdracht leveren wij maatwerk. Wilt u een aanpassing aan een bestaand speelkasteel, wilt u speeltoestellen combineren of bent u op zoek naar een geheel nieuw speelkasteel op maat? Neem dan contact met ons op. We denken graag met u mee en staan altijd open voor een nieuwe uitdaging!