Schommels

Vermoedelijk heeft iedereen wel eens op een schommel, een veertoestel of een draaischijf gezeten. Dynamische speeltoestellen (waar beweging in zit) vormen een belangrijk onderdeel van elke speelplek door de bijzondere aantrekkingskracht die ze uitoefenen. Naarmate het kind zichzelf kan voortbewegen op een schommel neemt het zelfvertrouwen toe. Dan wil je hoger of sneller, zittend of zelfs staand. Timing en coördinatie zijn uiterst belangrijk en je ziet zelfs vaders en moeders al schommelend weer even kind zijn. Als je met anderen samen kunt schommelen, is het plezier nog groter. De groepsbeleving - een belangrijk aspect bij alle speelse activiteiten - komt bij het schommelen goed aan bod.

Samen schommelen kun je bijvoorbeeld in een nestschommel. In ons brede assortiment nestschommels vind je vele combinaties en een grote keuze aan manden. Ook de familieschommels waar je met het hele gezin of met je vrienden gebruik van kunt maken, is heel populair. Onze houten schommels zijn van spintvrij robiniahout; de staanders hebben een diameter van minimaal 16 cm. Onze metalen schommels zijn van thermisch verzinkt staal met optioneel een poedercoating of geheel van roestvrij staal.

Een vrij unieke en bijzondere schommel is onze impulspendelschommel. Deze is uitgerust met 3 pendelzitjes die via een kabelsysteem onderling met elkaar zijn verbonden. De schommelbeweging van de een heeft effect op de ander. Het vergt heel wat coördinatie en afstemming om hierop samen te schommelen. Pret gegarandeerd.