Schommels

Vermoedelijk heeft iedereen wel eens op een schommel, een veertoestel of een draaitoestel gezeten. Dynamische speeltoestellen (waar beweging in zit) vormen een belangrijk onderdeel van elke speelplek door de bijzondere aantrekkingskracht die ze uitoefenen. Dergelijke speeltoestellen hebben een hoge FUN factor en oefenen op kinderen van alle leeftijden een grote aantrekkingskracht uit.

Dynamische speeltoestellen

Door de verschillende moeilijkheidsgraden in dynamische speeltoestellen worden vaardigheden als kracht, uithoudingsvermogen, snelheid, lichaamsbeheersing, coördinatievermogen en het evenwichtsgevoel ontdekt en geoefend. Naarmate het kind zichzelf kan voortbewegen op een dynamisch speeltoestel neemt het zelfvertrouwen toe. Dan wil je hoger of sneller, zittend of zelfs staand. Speciaal bij deze speeltoestellen kunnen kinderen zich uitleven en hun energie de vrije loop laten. Je bepaalt je eigen ritme en zwaaibeweging en je ziet zelfs vaders en moeders al schommelend weer even kind zijn met de wind door de haren. Als je met anderen samen kunt schommelen, is het plezier nog groter. De groepsbeleving - een belangrijk aspect bij alle speelse activiteiten - komt bij het schommelen goed aan bod. Een schommel is een speeltoestel dat op een speelterrein simpelweg niet mag ontbreken.

Samen schommelen is fun

Met elkaar, maar in afzonderlijke zitjes schommelen kan met een dubbele, een contact- en meerbeukige schommels. Bij contactschommels daag je elkaar uit in een zwaaiende beweging naar elkaar toe, terwijl je elkaar toch niet raakt. Timing en coördinatie zijn hierbij uiterst belangrijk.

Bij elkaar samen schommelen kun je bijvoorbeeld in nestschommels. In ons brede assortiment vind je vele combinaties en een grote keuze aan manden, waaronder de ovalismand, de schakelmand en de zwaluwnestmand. Goede Speelprojecten levert deze in 2 hoogtes, gemeten vanaf de onderkant van de bovenbalk: 210 cm en 260 cm. De kettingen zijn van extra zware kwaliteit (7 mm). Het ophangsysteem is een kardanlager (met eenpuntsophanging) of een synchroonlager (met dwarsstang tussen de lagers) voor een synchrone zwaaibeweging. Nieuw in ons assortiment zijn de nestschommels met rechte staanders in plaats van schaarstaanders.

Ook de familieschommel en de bandschommel, waar je met het hele gezin of met je vrienden gebruik van kunt maken, zijn razend populaire speeltoestellen. Hier kun je zittend en staand gebruik van maken en leeftijd, lengte of gender spelen hierbij geen rol. Hangmatten worden vaak ook door meerderen tegelijk gebruikt, meestal om te chillen.

Voor peuters en kleuters zijn diverse uitvoeringen in beschikbaar die relatief weinig ruimte nodig hebben. Er zijn diverse soorten peuterzitjes en manden beschikbaar.

Onze houten schommels zijn van spintvrij robiniahout; de staanders hebben een diameter van minimaal 16 cm. Onze metalen schommels zijn van thermisch verzinkt staal met optioneel een poedercoating of zijn geheel van roestvrij staal.

Unieke en inclusieve schommels

Een vrij unieke en bijzondere schommel is onze impulspendel. Deze is uitgerust met 3 pendelzitjes die via een kabelsysteem onderling met elkaar zijn verbonden. De schommelbeweging van de één heeft effect op de ander. Het vergt heel wat coördinatie en afstemming om hierop samen te schommelen. Soortgelijk, maar toch anders gaat het met de partnerschommel: een hoge constructie van met 2 schommelzitjes die via een kabelsysteem met elkaar verbonden zijn. Hier hoef je niet zelf te schommelen om in beweging te zijn. Daarom is dit toestel geschikt voor inclusief spel.

De Sky Carver is een uitdagend speeltoestel geïnspireerd door een wakeboarder die ooit een wakeboard vastmaakte aan de tak van een boom…! Dit toestel daagt tieners uit om hun fysieke en motorische grenzen te leren kennen en over die grenzen heen te gaan. Pret gegarandeerd.

Heeft u interesse in een schommel of heeft u een vraag over de mogelijkheden voor onze schommels? Neem dan contact met ons op. Direct een offerte aanvragen? Voeg de toestellen waarin u geïnteresseerd bent toe aan uw favorieten en vul het offerteformulier in.