Kabelbanen

Een kabelbaan is zeer populair en een geliefd toestel voor elk kind, waarbij je met weinig krachtinspanning en door gebruik van je eigen lichaamsgewicht een vermakelijke rit maakt van A naar B en daarmee snelheid beleeft.

Onze robuuste, veilige kabelbanen lopen soepel en geruisloos dank zij de speciale, 3-voudig gelagerde katrol. Het speciale ophangsysteem van de kabel maakt periodiek aanspannen van de kabel makkelijk en is door 1 persoon prima te doen. Door de over-gedimensioneerde staanders en robuuste, verzinkt stalen bovenbalken zijn onze kabelbanen kampioen ten aanzien van stabiliteit, onderhoudsvriendelijkheid en levensduur. De standaard lengtes zijn 30, 40 en 50 m. Onze kabelbanen zijn in robiniahout of staal verkrijgbaar en mét of zonder startplatform. Door de uiterst stabiele constructie, ook in de fundering, zijn ook onze dubbele kabelbanen zeer populair en veilig, zonder toezicht te gebruiken.

Wij onderscheiden kabelbanen in type 1 en 2, afhankelijk van de terreingesteldheid (vlak of hellend), waarbij in de productie met de benodigde lengte van de staanders rekening wordt gehouden. Onze kabelbanen, net als al onze andere speeltoestellen, worden immers op bestelling gemaakt. De funderingstekening geeft vervolgens exact aan hoe het terrein eventueel nog nader gemodelleerd dient te worden. Daarmee bent u steeds verzekerd van een goed functionerende kabelbaan op elk terrein.