Klimtoestellen

Klimtoestellen hebben een bijzondere aantrekkingskracht op kinderen. Ergens op klimmen of overheen klauteren is voor veel kinderen, en stiekem ook nog voor veel volwassenen, een onweerstaanbare uitdaging. Bij Goede Speelprojecten bieden we een breed en veelzijdig assortiment klimtoestellen aan. Groot of klein, hoog of laag, we hebben voor elke speelplek een passend klimtoestel. Neem voor meer inspiratie ook eens een kijkje bij de behendigheidsparcoursen.

Leuk en gezond

Spelen op een klimtoestel is niet alleen leuk, het is ook heel goed voor de ontwikkeling van kinderen. Klimmen bevordert namelijk het evenwichtsgevoel, coördinatievermogen, kracht, behendigheid en concentratie. Klimtoestellen stimuleren kinderen om zich op eigen kracht naar boven te bewegen en daarbij de zwaartekracht te overwinnen. Als ze de top van het klimtoestel bereiken, voelen ze de euforie van de overwinning op het toestel, de zwaartekracht en zichzelf. Kinderen gebruiken bij het klimmen en klauteren alle spieren in het lichaam, dus het is ook nog eens heel gezond.

Compact en traditioneel

Een eenvoudige klimpaal met glijstang, een klimkubus met touwen en netten of een klimzeshoek met verschillende uitdagingen kan al een hoop klimplezier opleveren. Bij eenvoudige klimtoestellen kunnen kinderen hun fantasie de vrije loop laten. Een klimstam wordt bijvoorbeeld het kraaiennest van een piratenschip. Omlaag roetsjend langs een glijpaal voelen kinderen zich heldhaftige brandweermannen en -vrouwen en hangend aan de rekstok van een klim-turnstation zijn ze voor even de nieuwe Epke Zonderland

Groot en uitdagend

Is er veel ruimte voor een klimtoestel, dan is een klimtuin of een speelstructuur een goede keuze. Van touwen tot netten en van ladders tot bruggen; in een klimtuin kunnen kinderen hun energie kwijt met allerlei verschillende klimuitdagingen. De speelstructuren van Speelkunst zijn ware eyecatchers. Geen kind zal deze kleurrijke, fantasierijke en organisch vormgegeven klimtoestellen kunnen weerstaan. De gekleurde huisjes van de Stadswand nodigen direct uit tot een ontdekkingstocht en in het Roofvogelrijk voel je je één met de natuur. Voor de echte avonturiers is de Reuzenmolen met zijn lange buisglijbaan een gegarandeerd succes.

Klimtoestel met glijbaan

Omhoog klimmen is leuk, maar daarna weer naar beneden glijden op een glijbaan is natuurlijk ook heel leuk! Daarom hebben we bij Goede Speelprojecten veel klimtoestellen met een glijbaan eraan. Er zijn klimtoestellen met open glijbanen, buisglijbanen, rechte glijbanen, glijbanen met een bocht en glijbanen met een golf erin. Bijzonder spectaculair zijn de grote glijbaantorens, zoals de Heidelberg en de Yekta.

Steeds vaker wordt gebruik gemaakt van het duurzame polyamide herculestouw in klimtoestellen, wat bijdraagt aan meer dynamiek in het spel. De nettencombinaties en touwlabyrinten zijn hier een voorbeeld van.

Heeft u interesse in een klimtoestel of heeft u een vraag over de mogelijkheden voor onze klimtoestellen? Neem dan contact met ons op. Direct een offerte aanvragen? Voeg de toestellen waarin u geïnteresseerd bent toe aan uw favorieten en vul het offerteformulier in.