Waterpomp & watertappunt

Goede Speelprojecten levert gecertificeerde waterpompen en watertappunten voor veilig en vandalismebestendig gebruik in de openbare ruimte, op schoolpleinen, in parken, bij de recreatie en bij zorginstellingen.

Naast de waterpompen voor het opvoeren van bronwater leveren wij waterpompen op leidingwater die natuurgetrouw het oppompen van bronwater simuleren.

Lees meer

Voor leidingwater

U kiest voor veilige, degelijke en gecertificeerde watertappunten voor gebruik in openbare speelgelegenheden. Onze watertappunten zijn functioneel en mooi vormgegeven en daarnaast zeer degelijk en betrouwbaar.

Speciaal ontwikkeld voor aansluiting op het waterleidingnet is er de zwengelpomp die het oppompen van bronwater nabootst: het water stroomt wanneer de zwengel bediend wordt. Deze zwengelpomp is er in twee uitvoeringen, waarbij verschil zit in het interne mechanisme.

De traditionele watertappunten op leidingwater zijn voorzien van een drukknop. Nieuw zijn de “Splash” watertappunten; deze werken via een magneetventiel met een touch-sensor. Een zachte aanraking volstaat, waardoor kleine kinderen en ook mensen met een beperking deze makkelijk kunnen bedienen. De “Splash” uitvoering is elektronisch aangedreven en heeft geen ventielsysteem. Daardoor zijn deze watertappunten minder kwetsbaar dan de modellen met drukknop.

Voor de installatie van een watertapkraan of waterpomp op leidingwater is er het speciaal daarvoor ontwikkelde grondanker of platform met revisieruimte. Het grondanker is met name geschikt voor plaatsing in een verharde ondergrond. Wenst u een tapkraan of waterleidingpomp in een natuurlijke omgeving te plaatsen, is een pompplatform met revisieruimte aan te bevelen. De waterpompen of watertappunten dienen voor vorst gevrijwaard te worden. Daartoe dienen ze na het leegmaken in een vorstvrije ruimte te worden opgeslagen.

Bronwaterpompen

Voor gebruik van bronwater kunt u kiezen uit waterpompen van roestvrij staal of gietijzer. Met deze waterpompen wordt water uit een boorgat of een wateropslag opgepompt. Het water dat u oppompt is geen drinkwater. Om er zeker van te zijn dat het water niet verontreinigd is, dient het water vooraf gestest te worden; het verdient aanbeveling om het testen periodiek te herhalen. Doordat veel grondwater rijk is aan ijzer kunnen delen van de pomp, maar ook de watergoten, roestaanslag krijgen. Dit kan echter geen kwaad voor de pomp of de watergoten.