Duikelrekken

Een duikelrek is een van de meest eenvoudige speeltoestellen, maar tegelijkertijd een van de meest uitdagende. Voor een simpele koprol voor- of achterover is flink wat kracht in de buikspieren nodig. Kinderen die veel op duikelrekken spelen, ontwikkelen daardoor verschillende spiergroepen. Naast spierkracht bevordert duikelen ook de coördinatie, behendigheid en het evenwichtsgevoel. Ook draagt het bij aan de ontwikkeling van ruimtelijke oriëntatie.

Een duikelrek is dus niet alleen een leuk speeltoestel, het draagt ook bij aan de ontwikkeling van kinderen. Een duikelrek neemt weinig ruimte in op de speelplaats, dus wat ons betreft mag het niet ontbreken in een speeltuin of op een schoolplein.

Lees meer

Een enkel duikelrek is natuurlijk heel leuk, maar het is nog leuker als je samen met je vriendjes en vriendinnetjes kan duikelen. Daarom vindt u in ons assortiment een uitgebreid aanbod aan dubbele en zelfs drievoudige duikelrekken. De stangen van de dubbele duikelrekken zitten op verschillende hoogtes, zodat ieder kind, groot of klein, op het duikelrek kan spelen. Door samen op dubbele duikelstangen te duikelen ontwikkelen kinderen hun sociale vaardigheden. Samen spelen is ook een goede manier om nieuwe vriendjes en vriendinnetjes te maken.

Touwduikelrekken

Touwduikelrekken zijn een extra uitdagende variant van het duikelrek. Bij een touwduikelrek is de duikelstang gemonteerd op touwen die van een staander naar de grond gespannen zijn. Hierdoor zit er wat beweging in de duikelstang, waardoor extra kracht, coördinatie en behendigheid nodig zijn voor oefeningen en kunstjes. Deze extra factor maakt het voor kinderen nog leuker en uitdagender om bepaalde trucs onder de knie te krijgen.

Actiepunt met duikelstang

Een actiepunt met duikelstang is een speeltoestel met een combinatie van duikelstangen en andere uitdagingen, zoals klimnetten en touwbruggen. Hierdoor biedt een actiepunt meer soorten vermaak en wordt de speelplek nog aantrekkelijker voor zowel jongens als meisjes.

Ronde duikelstangen

Een echte eyecatcher in ons aanbod aan duikelrekken is de ronde duikelstang. Door zijn opvallende ronde vorm heeft dit duikeltoestel een onweerstaanbare aantrekkingskracht op kinderen van alle leeftijden. Ze kunnen er niet alleen op duikelen, maar ook overheen of onderdoor klimmen en vanaf roetsjen. Kinderen zullen zeker nog meer manieren vinden om met dit bijzondere speeltoestel te spelen.

Valdempende ondergrond

Onder een duikelrek is een valdempende ondergrond onmisbaar. Op een speelplaats waar de toestellen op een grasondergrond staan, is de GrasTech ondergrond een ideale keuze. Voor toestellen met een maximale valhoogte van 1,50 meter is gras geschikt als valdemping. Dankzij de speciale GrasTech doorgroeimatten wordt de wortel van het gras beschermd. Hierdoor blijft het gras gezond en raakt het niet beschadigd door het spelen. Het gras groeit door de matten heen, waardoor de matten niet zichtbaar zijn onder het speeltoestel.

Voor duikelrekken met een hogere valhoogte is een ondergrond van öcocolor houtsnippers geschikt. Deze duurzame valondergrond mag aangebracht worden onder toestellen met een valhoogte tot 4 meter. De houtsnippers hebben een lange levensduur en lage onderhoudskosten, zijn vrij van splinters, scherpe delen en schors en verteren niet en worden niet drassig bij regen.

Heeft u interesse in een duikelrek of heeft u een vraag over de mogelijkheden voor onze duikelrekken? Neem dan contact met ons op. Direct een offerte aanvragen? Voeg de toestellen waarin u geïnteresseerd bent toe aan uw favorieten en vul het offerteformulier in.