Zandtafels en baktafels

Buitenspelen in het zand: kinderen vinden het heerlijk. Het spelen met zand zorgt ervoor dat kinderen meer in aanraking komen met de natuur. Het kliederen met zand en het maken van zandbaksels en zandkastelen stimuleert het gebruik en de ontwikkeling van de fijne motoriek. Daarbij bevorderen zandtafels en baktafels de creativiteit en fantasie van kinderen. Alles mag; niets is te gek!

Lees meer

Wat is een zandtafel?

Zandtafels en baktafels zijn oppervlaktes waar kinderen hun zandcreaties op kunnen maken en waarbij ze hun fantasie de vrije loop kunnen laten gaan. Vaak is een zandtafel buiten gecombineerd met waterspeelelementen. Een zandtafel in de speeltuin is de ideale manier om het spelen met zand en andere natuurelementen te stimuleren.

Spelen met zand

Spelen met zand is goed voor de ontwikkeling van de sensomotoriek van kinderen. Zand heeft iets magisch. Het glijdt door je vingers, je kunt ermee bouwen en in combinatie met water wordt het modder. Spelen met zand prikkelt de zintuigen en daagt uit tot ontdekken. Onze zandtafels zijn zeer geschikt voor meerdere kinderen tegelijk, dus ze kunnen heerlijk samen spelen.

Kwaliteit & veiligheid

Goede Speelprojecten gebruikt uitsluitend hoge kwaliteit materialen voor het maken van zandtafels. Hierdoor is er weinig onderhoud nodig en kunnen we maximaal speelplezier garanderen voor kinderen. De constructies zijn gemaakt van robuust robiniahout of robuust staal. De tafelbladen zijn in de meeste gevallen gemaakt van kunststof HDPE.

Zandtafel hout of staal

We hebben diverse houten zand- en baktafels in ons assortiment. Bent u op zoek naar een compleet houten zandtafel, bekijk dan eens de volgende opties:

Hiernaast hebben we ook zandtafels waarvan de staanders zijn gemaakt van robuust robiniahout en de tafel van HDPE, zoals deze zandtafel hout met trechters en schudzeef. Gaat uw voorkeur uit naar een stalen constructie? Bekijk dan eens deze zandtafel met stalen staanders en een PE tafelblad. Ook een schudzeef mag natuurlijk niet ontbreken in een speeltuin met zandtafels.

Inclusief spelen met zandtafels

Spelen is onmisbaar voor de ontwikkeling voor kinderen, ook voor kinderen met een beperking. Om inclusief spelen te stimuleren is het daarom belangrijk om speeltoestellen te plaatsen die geschikt zijn voor zowel kinderen met een beperking als zonder beperking. Naast reguliere zandtafels bieden we ook zandtafels geschikt voor rolstoelgebruikers.

Zandtafel buiten of binnen bestellen

Een zandtafel is de perfecte toevoeging voor elke buitenspeeltuin met zandbak. Maar ook voor een binnenspeeltuin met zandbak is een zand- of baktafel zeer geschikt. Heeft u interesse in een van bovenstaande zandtafels of baktafels? Klik op het gewenste item en dan op ‘offerte aanvragen’. Staat de gewenste zandtafel, baktafel of zeeftafel er niet tussen? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met u mee en kunnen voor elke opdracht maatwerk leveren.