Interactieve speeltoestellen

Spelen is al lang niet meer iets wat we alleen in de offline wereld doen. Steeds meer kinderen spelen alleen nog maar online games in plaats van dat ze naar buiten gaan om met vriendjes en vriendinnetjes te voetballen, tikkertje te spelen of van de glijbaan te glijden. Daarom heeft Goede Speelprojecten een mooi aanbod aan interactieve speeltoestellen die elke speelplaats net dat beetje extra geven.

Lees meer

Interactief buiten spelen

Interactieve speeltoestellen zijn toestellen die een reactie geven op een actie van degene die met het toestel speelt. Spelen zorgt voor bewegen. De beweging levert energie op en deze energie wordt het door het speeltoestel omgezet in een reactie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het produceren van geluid, licht of beweging. Op deze manier heeft het spelen met interactieve speeltoestellen een game-element dat veel kinderen aanspreekt.

Geluid

Zelf energie opwekken die nodig is om een apparaat geluid te laten maken, is voor veel kinderen een onweerstaanbare uitdaging. Dat bewijst de Music/Storyball van tech&play. Draai de bal rond en als er genoeg energie is opgewekt begint de bal een liedje of een verhaal te spelen (afhankelijk van wat er op de USB-stick staat die in de Music/Storyball zit). Voor de wat oudere kinderen is er de DJ Post. Zet muziek aan op je telefoon, leg hem op de DJ Post en draai aan het wiel. Als de paal genoeg energie heeft, werkt hij als versterker voor de muziek die uit je telefoon komt. En dat zonder kabeltje of bluetooth!

Actie

De Gamewall is een interactief spel dat kinderen uitdaagt om nog meer te bewegen. Draai aan de hendel en zorg dat het spel zich oplaadt. Als er genoeg energie is opgewekt, kunnen er vier verschillende spellen gespeeld worden: Snelheidstest, Snelle kleuren, Geheugentest en Volg het licht. De AudioNetic is een interactief speeltoestel dat kinderen opdrachten geeft zoals hinkelen of verstoppertje spelen. Ook vertelt het apparaat moppen en interessante weetjes van Professor Kikkerdril.

Buiten gamen is gezond

Het spelen met de interactieve speeltoestellen van Goede Speelprojecten is niet alleen leuk, het is ook heel gezond! Kinderen zijn lekker in de buitenlucht actief terwijl ze het speeltoestel bedienen. Verschillende speeltoestellen nodigen de kinderen uit om actief te bewegen, bijvoorbeeld door opdrachten te geven of spelletjes te starten als er voldoende energie is opgewekt. Andere toestellen vragen juist een flinke inspanning om een reactie van het toestel te krijgen. Hierdoor verbeteren interactieve speeltoestellen de coördinatie en het uithoudingsvermogen van kinderen.