Boomhutten

Weinig speeltoestellen spreken zo tot de verbeelding van kinderen als een boomhut. Lekker klimmen en klauteren, de boom ontdekken en buiten in de frisse lucht spelen, kinderen zijn er dol op. In het speelhuisje kunnen kinderen zich verstoppen, ze kunnen hun fantasie de vrije loop laten tijdens het spelen en ze zijn lekker actief bezig als ze het speeltoestel in- en uitklimmen.

Lees meer

Spelen met de natuur

Een van de leukste aspecten van boomhut is dat het bij uitstek een speeltoestel is dat spelen en de natuur samen brengt. Doordat de boomhut om de boom heen wordt gebouwd, wordt de natuur letterlijk geïntegreerd in het speeltoestel. Er hoeft geen boom gekapt te worden, we maken juist gebruik van de unieke elementen van de boom.

Als kinderen in de boomhut spelen, ervaren ze de natuur op een speelse manier. Binnen in de boomhut kunnen ze op hun gemak de boomstam bekijken. Ze zien hoe de boomschors eruit ziet, hoe de boom vertakt en welke beestjes er allemaal op een boom wonen.

Van hutje tot villa

Het aanbod aan boomhutten is zeer uitgebreid. Van kleine speelhuisjes tot boomhutdorpen die rond meerdere bomen gebouwd worden en van boomhutten laag bij de grond tot hutten op hoge poten; er is voor elke locatie een mooie boomhut verkrijgbaar. Sommige speeltoestellen hebben zelfs klimnetten, glijbanen en touwladders.

In het ontwerp van de boomhutten wordt rekening gehouden met de leeftijd van de kinderen voor wie de boomhut bedoeld is. Zo zijn er speciale peuterboomhutten die laag bij de grond blijven en veilig zijn voor de allerkleinsten. De kleuterboomhut staat wat hoger van de grond en is net wat uitdagender dan de peuterboomhut.

Veilige boomhutten

Speeltoestellen moeten in de eerste plaats veilig zijn en dat geldt natuurlijk ook voor een boomhut. De constructie van onze boomhutten is waar mogelijk zelfdragend, zodat er geen funderingen nodig zijn. Een fundering kan de wortels van de boom beschadigen, waardoor de boom minder stabiel wordt. Een ander aspect op het gebied van de veiligheid van de boomhut is de vorm van de boom waar het speelhuisje omheen geplaatst wordt. De boom zelf mag niet beklimbaar zijn, zodat kinderen niet in de boom gaan klimmen en zichzelf bezeren.

Boomhut op maat

Boomhutten die rondom een boom worden geplaatst, worden qua vorm en beeld aangepast aan de uitgezochte boom. Omwille van eventuele laaghangende takken kan het dak een andere vorm krijgen dan in het voorbeeld afgebeeld. In de meeste gevallen is er sprake van maatwerk.

De speelhuisjes of hutten kunnen ook als vrijstaand element, zonder boom, uitgevoerd worden. Graag sparren wij met u over de mogelijkheden. Neem contact met ons op per mail, telefoon of via het contactformulier. Direct een offerte aanvragen? Voeg de toestellen waarin u geïnteresseerd bent toe aan uw favorieten en vul het offerteformulier in.