Behendigheidsparcoursen

De parcours speeltoestellen nodigen uit tot het oefenen en verbeteren van de eigen vaardigheden op een plezierige en uitdagende wijze. Deze speeltoestellen vormen een parcours doordat de diverse elementen aan elkaar geschakeld zijn. De parcours speeltoestellen zijn van hoge kwaliteit, duurzaam en uitdagend voor kinderen van verschillende leeftijden.

Modulaire speeltoestellen

De speelparcoursen zijn opgebouwd uit een groot aantal verschillende modules waar je onder andere in kunt klimmen en klauteren, slingeren, balanceren en kruipen. Daardoor ontstaat een verscheidenheid aan speelfuncties die zorgen voor dynamiek in het parcours. Bij vele van deze toestellen leg je het hele parcours af zonder de grond te (hoeven) raken. Dat heet dus apenkooien. Net als apen slingeren of bewegen van het ene naar de andere module. Dit levert in sommige gevallen een wedstrijdelement op, een vorm van uitdagend competitief spel. Aan de andere kant kan het juist betekenen dat je elkaar helpt met het overbruggen van een obstakel. Een parcoursvorm leidt in ieder geval tot adaptief spel, wat zoveel betekent als rekening houden met elkaar. Neem bijvoorbeeld een balanceerelement waar kinderen vanaf beide kanten op balanceren en elkaar ergens in het midden tegenkomen. Als je allebei op die balanceerbalk wil blijven, heb je adaptief vermogen nodig. Kinderen doen dat op een heel leuke manier door elkaars handen vast te pakken…

Speeltoestellen op een grasondergrond

Sommige van onze parcoursen mogen op een ondergrond van gras geplaatst worden, omdat de valhoogte niet boven 1,50 m uitkomt. Om het gras te beschermen en daarmee de vereiste valdempende waarde te behouden, bieden wij GrasTech grasbeschermende doorgroeimatten aan, bestaande uit 2 componenten die boven op het gras worden aangebracht. Het gras groeit er doorheen en na verloop van tijd zie je de matten niet meer. Ook voorkom je kuilvorming en natte voeten. Op deze manier bespaar je kosten voor extra valdempend bodemmateriaal en creëer je tegelijkertijd een natuurlijke, duurzame speelomgeving.