Behendigheidsparcoursen

Behendigheidsparcoursen zijn speeltoestellen die zijn opgebouwd uit meerdere modules die samen een uitdagend parcours vormen. Een behendigheidsparcours bestaat uit modules waarin je kunt klimmen en klauteren, slingeren en zwaaien, balanceren, kruipen, springen, roetsjen, enteren en duikelen.

Apenkooien

Bij veel behendigheidsparcoursen leg je het hele parcours af zonder de grond te raken. Dit kennen we ook wel als apenkooien. Net als apen slingeren of bewegen kinderen (of volwassenen) van de ene naar de andere module. Dit levert in sommige gevallen een wedstrijdelement op, een vorm van uitdagend competitief spel. Raak je de grond? Dan ben je af. Aan de andere kant kan het juist betekenen dat je elkaar helpt met het overbruggen van een obstakel, waardoor kinderen spelenderwijs leren samenwerken.

Een parcoursvorm leidt in ieder geval tot adaptief spel, wat zoveel betekent als rekening houden met elkaar tijdens het spelen. Neem bijvoorbeeld een balanceerelement waar kinderen vanaf beide kanten op balanceren en elkaar ergens in het midden tegenkomen. Als je allebei op die balanceerbalk wil blijven, heb je adaptief vermogen nodig. Kinderen doen dat op een heel leuke manier door elkaars handen vast te pakken.

Behendigheidsparcoursen op een grasondergrond

Sommige van onze behendigheidsparcoursen mogen op een ondergrond van gras geplaatst worden, omdat de valhoogte niet boven 1,50 m uitkomt. Om het gras te beschermen en daarmee de vereiste valdempende waarde van het gras te behouden, bieden wij GrasTech grasbeschermende doorgroeimatten aan, bestaande uit twee componenten die boven op het gras worden aangebracht. Het gras groeit er doorheen en na verloop van tijd zijn de matten niet meer te zien. Ook wordt op deze manier kuilvorming en natte voeten voorkomen. Met een GrasTech ondergrond worden kosten voor extra valdempend bodemmateriaal voorkomen en wordt tegelijkertijd een natuurlijke, duurzame speelomgeving gecreëerd.

Behendigheidsparcours op maat

Ons assortiment bestaat uit een breed aanbod standaard behendigheidsparcoursen. Heeft u een bepaalde combinatie van modules in gedachten die niet in het standaardaanbod zit? Of wilt u een standaardparcours verlengen of korter maken? Dan kan allemaal. We denken graag met u mee en ontwerpen een behendigheidsparcours dat geheel aan uw wensen voldoet. Elk parcours dat op maat is gemaakt, wordt eenmalig gekeurd door een erkende keuringsinstelling, zodat u zeker weet dat u een toestel aanschaft dat aan alle Europese veiligheidseisen voldoet. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Direct een offerte aanvragen? Voeg de toestellen waarin u geïnteresseerd bent toe aan uw favorieten en vul het offerteformulier in.