Peuterschommels

Schommelen is een leuke speelactiviteit voor jong en oud. Een standaard schommel kan echter nog iets te uitdagend zijn voor kleine kinderen. Om een buitenspeeltuin ook geschikt te maken voor de allerkleinsten, is een peuterschommel een ideale toevoeging. Deze schommels zijn speciaal ontworpen voor kinderen tot en met 6 jaar.

Lees meer

Schommelzitjes voor peuters

Een peuterschommel heeft een speciaal schommelzitje, zodat kleine kinderen veilig en stabiel kunnen schommelen. Voor kinderen tot 3 jaar adviseren we een schommel met peuterzitje. Dit is een kuipje waar de peuter in kan gaan zitten, zonder het risico om eraf te vallen. 
Voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar zijn peuterschommels doorgaans voorzien van een slingzitje. Een slingzitje is een flexibele, zachte band die makkelijk meebuigt. Dit geeft een veilig gevoel. Dit zitje maakt het mogelijk voor een kleuter om zelfstandig te schommelen. Ook kan een kindje er met de buik overheen liggen. Wat een ervaring!

Uitvoeringen peuterschommels

Door de lage zithoogte hebben peuterschommels maar weinig ruimte nodig. Hierdoor past een schommel voor kleine kinderen in (bijna) alle openbare speelruimtes. Goede Speelprojecten biedt verschillende uitvoeringen van de schommel.

Houten peuterschommel

Een schommel van hout heeft een mooie, natuurlijke uitstraling en past perfect in een buitenspeeltuin. Onze houten peuterschommels worden gemaakt van robuust robiniahout en komen standaard in drie varianten:

  1. Peuterschommel Bloem
  2. Peuterschommel Valk
  3. Peuterschommel Aap

Het peuterschommeltje Bloem komt ook in robuust staal. Is er wat meer ruimte beschikbaar? Overweeg dan de dubbele peuterschommel, waar met meerdere kinderen tegelijk op gespeeld kan worden.

Schommel met dubbele staanders

De schommel met dubbele staanders is in principe een standaard schommel met standaard schommelzit, maar voor gebruik door peuters kan deze worden voorzien van een peuterzitje of peuterzitje met kuipvorm.

Schommelen voor peuters

Schommelen is meer dan alleen een leuke bron van vermaak. Het is een essentieel onderdeel van de ontwikkeling van jonge kinderen. Schommelen helpt onder andere bij het ontwikkelen van:

  • de motoriek
  • het evenwichtsgevoel
  • coördinatie

Ook bevordert het sociale interactie wanneer peuters samen schommelen. Dit helpt bij het ontwikkelen van sociale vaardigheden. Een dubbele peuterschommel of mini nestwieg zijn de perfecte keuze om samenspelen van kinderen te stimuleren.

Veilig spelen

Onze peuterschommels zijn ontworpen met de hoogste normen voor veiligheid en duurzaamheid. De stevige constructies met zachte slingzittingen hebben een lage zithoogte van ongeveer 25-30 centimeter. De schommels hebben lage ophangpunten, wat ervoor zorgt dat er niet hoog geschommeld kan worden. Afhankelijk van de schommel is er een maximale valhoogte van 1,00 meter. Eventueel kan gekozen worden voor een valdempende ondergrond.

Peuterschommel bestellen

Heeft u interesse in een van bovenstaande peuterschommels voor buiten? Klik op het gewenste speeltoestel en dan op ‘offerte aanvragen’. Neem ook eens een kijkje tussen al onze andere speeltoestellen die uw speeltuin tot een waar speelparadijs omtoveren. Heeft u vragen of bespreekt u de mogelijkheden graag persoonlijk? Neem dan contact met ons op. We staan graag voor u klaar!