öcocolor duurzame houtsnippers

öcocolor ecologische houtsnippers voor speelterreinen is een duurzaam bodemmateriaal met een lange levensduur en lage onderhoudskosten. öcocolor is vrij van splinters, scherpe delen en schors. Omdat het - in tegenstelling tot houtschors - niet verteert en niet drassig wordt, is dit natuurlijke houtsnippermateriaal prettig in gebruik en zeer toegankelijk. öcocolor blijft door de jaren heen zijn hoge valdempende eigenschappen behouden.

Eigenschappen van öcocolor houtsnippers

öcocolor is een recyclemateriaal vervaardigd van schoon, droog hout welk wordt geshredderd (niet gehakseld), waardoor het als het ware in elkaar haakt. Het houtsnippermateriaal blijft goed liggen en vormt een mooi, vast oppervlak. Het gedraagt zich als een halfverharding, maar dan met hoge valdempende eigenschappen. öcocolor is op veiligheid en valdemping getest en gecertificeerd conform norm EN-1177:2018 tot een valhoogte van 4 m. Het is duurzaam qua levensduur & ecologie én makkelijk te onderhouden. De opbouw (met steenslag als drainage) waarborgt dat plasvorming noch ijsvorming kan plaatsvinden; zelfs bij regen en vorst blijven de houtsnipper ondergronden goed begaanbaar.

Een groot voordeel van öcocolor is de makkelijke toegankelijkheid, omdat öcocolor door zijn structuur goed blijft liggen én omdat het de juiste fractie (korrelgrootte) heeft. Daarmee is deze duurzame houtsnipperondergrond toegankelijk voor mensen met rolstoel, rollator en kinderwagen.

Bekijk hier een video van öcocolor met rolstoelen

Img

Eigenschappen van öcocolor

  • houtsnippers met een hoge valdempende waarde, getest en gecertificeerd tot 4 m valhoogte bij een laagdikte van 25 cm (ingeklonken laagdikte 20 cm)
  • splintert niet, veroorzaakt geen schaafwonden en geen vieze kleding
  • duurzaam, ecologisch, lange levensduur en lage onderhoudskosten

Voordelen van öcocolor ten opzichte van schors:

  • öcocolor blijft goed liggen, loopt nauwelijks uit en kan zonder omranding aan het grasveld aansluiten
  • öcocolor stuift niet, wordt niet modderig en er blijven geen plassen op staan
  • öcocolor heeft een lange levensduur, blijft zijn valdempende eigenschappen behouden en hoeft niet om de zoveel jaar vervangen te worden

öcocolor houtsnippers onder speeltoestellen

öcocolor ecologische houtsnippers onder speeltoestellen garanderen speelplezier ook na een stevige regenbui.
Door de zeer schokabsorberende eigenschappen (tot 4 m valhoogte) is öcocolor een betaalbaar valdempend bodemmateriaal welk ook door de jaren heen valdempend blijft. Indien op de juiste manier aangelegd (op een drainagelaag) volstaat periodiek aanvullen om deze houtsnipper ondergrond zijn functie blijvend te doen vervullen. Als onderhoud verdient het aanbeveling om afgewaaid blad met een bladblazer te verwijderen.
öcocolor is verkrijgbaar in naturel (ongekleurd), rood, groen, blauw en cypresse goud.

öcocolor houtsnippers voor paden

Paden van öcocolor houtsnippers zijn met fietsen, wandelwagens en rolstoelen goed berijdbaar.
öcocolor is ook zeer geliefd voor trainingsdoeleinden op trimpaden, als halfverharding voor golfbanen en decoratieve wandelpaden. öcocolor ontziet de gewrichten..!
Bekijk hier de video van öcocolor voor gebruik op een trimpad

öcocolor houtsnippers op trapveldjes

Trapveldjes van öcocolor houtsnippers zijn de ideale bodem om op te stoeien. De bal rolt en springt goed; een val wordt goed gedempt. Wanneer de aanleg volgens onze instructies geschiedt, is het trapveld onder alle weersomstandigheden te gebruiken.

Modderpoelen en plassen, bijvoorbeeld vóór de doelen, zijn verleden tijd. Oneffenheden kunnen gladgeharkt worden.

Bekijk hier een presentatie over öcocolor, specifiek voor paden, trapveldjes en als bodembedekker

öcocolor is rolstoeltoegankelijk voor inclusief spelen en bewegen

De zorgvuldig verkregen, gecertificeerde fractie (5-50 mm) door veelvuldig zeven, alsook de consistente structuur (deze houtsnippers haken in elkaar) zorgen ervoor dat omgevingen met de öcocolor houtsnipperondergrond makkelijk bereikbaar zijn met rolstoel, kinderwagen, caddy, etc.

Inclusief spelen en bewegen wordt hiermee mogelijk gemaakt.

öcocolor bijzonder geschikt voor de buitenruimte in de Horeca

Auberge du Bonheur te Tilburg wilde een definitieve oplossing voor hun beschadigde gazon afgelopen zomer en herfst. De grote partytent biedt gelegenheid voor allerlei buitenactiviteiten, maar het kapotgelopen gras en de modder waren geen gezicht en erg ongemakkelijk voor de chique geklede gasten en dames met naaldhakken. Met öcocolor kwam een fraaie oplossing voor dit probleem. En de (sta)tafels en stoelen hebben nog nooit zo stevig gestaan!

öcocolor als decoratieve bodembedekker

öcocolor houtsnippers spreken aan. Zozeer zelfs, dat theatermakers van de voorstelling Schemer door Le Nu Perdu in het Veem Theater te Amsterdam er dankbaar gebruik van hebben gemaakt. Fotografie: Jochem Jurgens

Naast het TÜV certificaat voor gecertificeerde valdemping is öcocolor houtsnippers gelabeled met het B label (duurzaamheidspaspoort) van NL Greenlabel.

Meer informatie over onze duurzame en veilige houtsnippers vindt u in de öcocolor brochure, de bestekomschrijving, de info over aanleg en onderhoud en de presentatie voor toepassing op paden, trapveldjes en bodembedekking