Waterelementen

Interactief spelen met zand en water

Een kliedertafel en een watergoot vormt de basis voor vele waterspeeltoestellen. Ze zijn verkrijgbaar in robiniahout of roestvrij staal of in een combinatie van beide. De watergoten en kliedertafels zijn reeds standaard verkrijgbaar in verschillende afmetingen en vormen.

Er zijn allerlei mogelijkheden om het spelen met water interactief te maken. Met de gegaffelde goten (Y-vormig) in hout en staal wordt de waterloop verdeeld over twee stromen. De watergoten en kliedertafels kunnen op zich worden voorzien van een verdeler, een trekstuw, een dop of een schuifafsluiter. Door met die elementen te spelen heb je invloed over de waterstroom. Met de waterwip kun je kiezen naar welke goot het water zal vloeien. Diverse aanbouwelementen zoals een waterrad, wateremmer, watertrechter, waterschep en een watertransportwiel maken het spelen nog leuker en interactiever.

Het uitgebreide programma aan waterspel-elementen maakt het mogelijk voor u om zelf een waterspeeltoestel samen te stellen. Houd daarbij rekening met de hoogte van de verschillende segmenten die achter elkaar geplaatst worden. Uiteraard dienen we dit in een maatwerktekening te vervatten. Graag adviseren wij u.