Sporttoestellen

Het is fijn om buiten te bewegen, individueel of in een groep en op een moment dat je zelf kiest. Buitensporten is gezond, omdat je voortdurend in de frisse lucht aan het bewegen bent. Je krijgt meer zuurstof en je bouwt meer weerstand op. Buitensporten geeft veel energie en dat gevoel houdt ook lang aan. En niet onbelangrijk: de groene omgeving motiveert nog eens extra om sportief bezig te blijven. Of het nu bootcamp, calisthenics, freerunning, fitness of trampolinespringen is: beweeg en geniet!

Buitensporttoestellen

Onze buitensporttoestellen zijn er voor groot en klein en voor individueel gebruik en in groepsverband. De toestellen (in sommige gevallen zijn dit speeltoestellen) bieden tal van nieuwe mogelijkheden als sporttoestel. In een solitaire opstelling of een opstelling overeenkomstig de FIT-O-METER. Sporttoestellen worden steeds meer door gemeenten toegepast voor de aanleg van een sportpark. Overigens zijn onze robiniahouten sporttoestellen - ook de Calisthenics toestellen in hout en staal - gecertificeerd conform de Europese norm EN 1176 (de speeltoestellennorm) en kunnen derhalve in een speelomgeving geïntegreerd worden.

Samen spelen en sporten

Sporten en spelen gaat makkelijk in elkaar over en is voor een brede doelgroep en leeftijdsgroep aantrekkelijk. Niet voor niets geven bewoners bij participatietrajecten steeds vaker aan dat er ook sporttoestellen in de openbare ruimte moeten komen, liefst in de buurt van speeltoestellen.

Natuurlijk we weten al lang dat sporten en in beweging blijven belangrijk is voor je gezondheid. En niet alleen met sporttoestellen; wandelen en fietsen bijvoorbeeld zijn eveneens belangrijk. Dus geven we je nog maar eens een aantal goede redenen om vandaag nog te beginnen. Buiten sporten is goed voor:

  • je fysieke gesteldheid
  • je mentale gezondheid
  • je emotionele gesteldheid