Buitensport

Goede Speelprojecten biedt voor jong tot oud een breed scala aan beweegparcoursen aan. Een aantal zijn gerealiseerd in sportparken, zoals in het Sportpark te Genk en te Leiden.

Lees meer

Het Vlinderpad voor de allerjongsten (2 tot 6 jaar) is een parcours speciaal ontworpen voor kleuters (en hun ouders/begeleiders) waarbij ze als het ware bij elke hindernis in een verhaaltje mee evolueren van een rupseitje en rups tot een mooie vlinder.

In de Kinderjungle voor kinderen van 6 tot 12 jaar leren de kids allerlei behendigheden die uitdagend genoeg zijn maar waar eveneens rekening wordt gehouden met de motorische ontwikkeling en vaardigheden van zowel de jongsten als de oudsten in de basisschoolleeftijd. In dit parcours moeten de kinderen zich trachten voort te bewegen zonder de grond te raken. Dit maatwerkparcours is gerealiseerd voor het sportpark SportinGenk (B). Ter oriëntatie en inspiratie kunt u ook even kijken bij onze kant-en-klare bewegingsparcoursen en coördinatietoestellen.

Het Hindernissenparcours is een uitdagende route voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar en bevat allerlei vaardigheidsoefeningen die een beetje weg hebben van een militair oefenparcours.

De fit-o-meter is terug van nooit weggeweest!

Meer dan ooit is de fit-o-meter een budgetvriendelijk alternatief voor de fitnessclub. Je hebt geen abonnement nodig en je sport in de openlucht. Geen oubollige oefeningen bij de hedendaagse fit-o-meters: alle opdrachten zijn aangepast aan de huidige manier van sporten en houden rekening met de inzichten van de moderne trainingsleer. Dankzij de fit-o-meters herontdekken zowel recreatieve als competitieve sporters het genot van buiten sporten.

Het Vlinderpad is een onderdeel van de fit-o-meter, een speciaal voor kleuters ontworpen parcours (en hun ouders/begeleiders), waarbij ze bij elke hindernis een verhaaltje/gedichtje met instructie tegenkomen (b.v. de hele evolutie van eitje, rups, pop tot vlinder).

En voor de oudere kinderen/jongeren de Hordeloop een sporttoestel in een fitness parcours ofwel trimbaan.

En voor de volwassenen een Fitnessrek waar gelijktijdig door meerderen van gebruik gemaakt kan worden en daarnaast is zo’n fitnessparcours natuurlijk ook een leuke ontmoetingsplek.

Een aantal van de elementen uit het hindernissenparcours alsook voor andere gerealiseerde sportparken vindt u hieronder terug. Graag denken wij met u mee voor de realisatie van uw eigen ideeën en maatwerkoplossingen voor het buitensporten.

In de gemeente Beesel (de duurzame wijk Oppe Brik) is in september 2021 een nieuwe beweegzone in gebruik genomen. Instructeurs van Bootcamp Beesel en de gymdocent van het Grescollege hebben een clinic verzorgd waarbij alle nieuwe toestellen van Goede Speelprojecten intensief gebruikt werden. Bekijk hier de rapportage van Omroep P&M.