Spelen en bewegen, het zit in onze natuur

Goede Speelprojecten is leverancier van professionele, duurzame speeltoestellen, sporttoestellen en valdempende ondergronden. Sedert 1999 creëert Goede Speelprojecten natuurlijke, avontuurlijke en uitdagende speel- en beweegomgevingen waar je kunt klimmen & klauteren, schommelen, glijden, draaien, springen, ravotten of zo maar chillen. Wij vertalen als het ware de 3 traditionele R’s in de pedagogiek (Rust, Reinheid & Regelmaat), naar de 3 R’s van het buitenspelen (Rotzooi, Rommel & Ravage). En om het spannend te houden voegen we uitdagende, robuuste speeltoestellen toe die zich onderscheiden door hun uitstraling, kwaliteit en levensduur.

Avontuurlijk en natuurlijk spelen en bewegen

Als pionier in avontuurlijk en natuurlijk spelen en bewegen is Goede Speelprojecten speeltoestellenleverancier en leverancier van ergonomische buitensporttoestellen voor projecten bij gemeenten, speeltuinen, schoolpleinen, recreatieparken, sportparken en zorginstellingen. In onze visie spreekt een speelomgeving idealiter een zo breed mogelijke doelgroep aan. Dit hoeft niet te betekenen dat een speelplek persé groot moet zijn. Meer van belang is, dat een speelomgeving voldoende speelwaarde biedt en van toegevoegde waarde is qua uitstraling en beleving. En omdat u lang en zorgeloos van de speelomgeving wil genieten, zorgen wij voor degelijke en onderhoudsvriendelijke speel- en sporttoestellen.

Professionele speel- en sporttoestellen voor een brede doelgroep

Ons uitgebreide productassortiment van duurzame, professionele speeltoestellen en sporttoestellen in robiniahout en staal is gericht op een brede doelgroep: peuters/kleuters, basisschoolkinderen, jongeren/jong volwassenen en senioren. Onze standaard speel- en sporttoestellen uit de Robuust Robinia, Robuust Staal en de Hightech productlijnen zijn reeds gecertificeerd en voorzien van een typecertificaat conform de speeltoestellennorm EN 1176. Naast speeltoestellenleverancier is Goede Speelprojecten leverancier van een uitgebreid programma van robuuste en veelzijdige sporttoestellen zoals trampolinescalisthenics toestellen, voetbaldoelentafeltennistafels en fitnesstoestellen voor de buitensport.  Vele van deze sporttoestellen zijn gebouwd en gecertificeerd conform de speeltoestellennorm EN 1176 zodat ze veilig in een speelomgeving geïntegreerd kunnen worden. Specifieke andere sporttoestellen zoals onze iGym Outdoor Fitnesstoestellen, zijn gebouwd conform de sportnorm EN 16630.

Ons programma ‘Beweegtuin’ bestaat uit beweegobjecten gericht op het trainen van de motoriek voor revalidatie en voor behoud van de vitaliteit. Daarbij hoort ook de doelgroep senioren en mensen met een beperking. Uiteraard zorgen we ook voor de veiligheid en brengen we valdempende ondergronden onder de speeltoestellen aan en kunnen we zorgen voor het aanleggen van natuurlijk groen.

Hier vindt u nadere informatie over onze certificaten.

Techniek

Alle houten en metalen speel- en sporttoestellen worden individueel en handmatig in de werkplaats geconstrueerd en volledig opgebouwd van kwalitatief hoogwaardige en duurzame materialen, met een technisch verfijnde bewerking en afwerking. Enkel ten behoeve van transport worden de toestellen gedeeltelijk uit elkaar gehaald, waarna ze op locatie naadloos weer in elkaar gezet kunnen worden. Onze deskundige en vakbekwame installateurs zorgen voor een veilige installatie.

Naast speeltoestellenleverancier is Goede Speelprojecten leverancier van een uitgebreid programma van degelijke en veelzijdige sporttoestellen, zoals professionele trampolines, calisthenics toestellen, voetbaldoelen, tafeltennistafels en fitnesstoestellen voor de buitensport.

Veilige valondergronden

Onder speel- en sporttoestellen hoort een veilige (valdempende) ondergrond. De keuze voor valdempende materialen is afhankelijk van de situatie, het beoogde investeringsniveau en de onderhoudscriteria. De valhoogte van een toestel is daarin mede bepalend. De keuze voor valdempende materialen hangt ook af van de gewenste uitstraling van de speel- of sportplek of andere factoren, zoals bereikbaarheid voor mindervaliden. Graag adviseren wij u over de mogelijkheden.

Advies en ontwerp

Door onze jarenlange ervaring, productkennis, vakbekwame technici en onze veiligheidsexperts kunnen wij u deskundig adviseren vanaf de bewonersparticipatie en de ontwerpfase tot de gehele realisatie van de speel- en beweegomgeving.