Spelen, het zit in onze natuur

Goede Speelprojecten is leverancier van professionele, duurzame speeltoestellen, sporttoestellen en valdempende ondergronden. Sedert 1999 creëert Goede Speelprojecten natuurlijke, avontuurlijke en uitdagende speelomgevingen waar je kunt klimmen & klauteren, schommelen, glijden, draaien, springen, ravotten of zo maar chillen. Wij vertalen als het ware de 3 traditionele R’s in de pedagogiek (Rust, Reinheid & Regelmaat), naar de 3 R’s van het buitenspelen (Rotzooi, Rommel & Ravage). En om het spannend te houden voegen we uitdagende, robuuste speeltoestellen toe die zich onderscheiden door hun uitstraling, kwaliteit en levensduur.

Avontuurlijk en natuurlijk spelen en bewegen

Als pionier in avontuurlijk en natuurlijk spelen en bewegen is Goede Speelprojecten speeltoestellenleverancier voor projecten bij gemeenten, speeltuinen, schoolpleinen, recreatieparken, sportparken en zorginstellingen. In onze visie spreekt een speelomgeving idealiter een zo breed mogelijke doelgroep aan. Dit hoeft niet te betekenen dat een speelplek persé groot moet zijn. Meer van belang is, dat een speelomgeving voldoende speelwaarde biedt en van toegevoegde waarde is qua uitstraling en beleving. En omdat u lang en zorgeloos van de speelomgeving wil genieten, zorgen wij voor degelijke en onderhoudsvriendelijke speel- en sporttoestellen.

Professionele speel- en sporttoestellen voor een brede doelgroep

Ons uitgebreide productassortiment van duurzame, professionele speeltoestellen in robiniahout en staal is gericht op een brede doelgroep: peuters/kleuters, basisschoolkinderen, jongeren/jong volwassenen en ouderen. Onze standaard speeltoestellen uit de Robuust en de Hightech productlijnen zijn reeds gecertificeerd en voorzien van een typecertificaat. Naast standaard speeltoestellen realiseren wij maatwerk toestellen die individueel worden gekeurd en gecertificeerd door een daartoe geaccrediteerde keuringsinstantie voor de veiligheid van speeltoestellen. Hier vindt u nadere informatie over onze certificaten.

Techniek

Alle houten en metalen speeltoestellen worden individueel en handmatig in de werkplaats geconstrueerd en volledig opgebouwd van kwalitatief hoogwaardige en duurzame materialen, met een technisch verfijnde bewerking en afwerking. Enkel ten behoeve van transport worden de toestellen gedeeltelijk uit elkaar gehaald, waarna ze op locatie naadloos weer in elkaar gezet kunnen worden. Onze deskundige en vakbekwame installateurs zorgen voor een veilige installatie.

Naast speeltoestellenleverancier is Goede Speelprojecten leverancier van een uitgebreid programma van degelijke en veelzijdige sporttoestellen zoals professionele trampolines, calisthenics toestellen, voetbaldoelen, tafeltennistafels en fitnesstoestellen voor de buitensport. Ons programma ‘Beweegtuin’ bestaat uit beweegobjecten gericht op het trainen van de motoriek voor revalidatie en voor behoud van de vitaliteit. Daarbij hoort ook de doelgroep senioren en mensen met een beperking.

Veilige valondergronden

Onder speel- en sporttoestellen hoort een veilige (valdempende) ondergrond. De keuze voor valdempende materialen is afhankelijk van de situatie, het beoogde investeringsniveau en de onderhoudscriteria. De valhoogte van een toestel is daarin mede bepalend. De keuze voor valdempende materialen hangt ook af van de gewenste uitstraling van de speel- of sportplek of andere factoren, zoals bereikbaarheid voor mindervaliden. Graag adviseren wij u over de mogelijkheden.

Advies en ontwerp

Door onze jarenlange ervaring, productkennis, vakbekwame technici en onze veiligheidsexperts kunnen wij u deskundig adviseren vanaf de bewonersparticipatie en de ontwerpfase tot de gehele realisatie.