Voetbal

Voetbal is de populairste sport van Nederland. Bijna 1,2 miljoen mensen zijn lid van een voetbalvereniging en daarnaast zijn er nog heel veel mensen die buiten een vereniging om met vrienden voetballen op straat, in het park en op het schoolplein. Voetbal is populair bij jong en oud en bij jongens en meisjes. En voor een lekker potje voetbal heb je niet meer nodig dan een bal en twee voetbaldoeltjes. Wat ons betreft mogen voetbaldoeltjes daarom in geen enkel park en op geen enkel schoolplein ontbreken.

Lees meer

Meer dan een balletje trappen

Voetbal is voor heel veel mensen veel meer dan sport. Voetbal is een sociale gelegenheid, het is vriendschap en nieuwe mensen leren kennen. Voetbal brengt mensen van alle leeftijden, achtergronden en sociale klassen samen. Mensen leren elkaar kennen aan de hand van een gedeelde interesse en kijken minder naar de verschillen. Hierdoor zorgt een voetbalveldje voor meer sociale cohesie in de wijk.

Voor kinderen is samen voetballen niet alleen goed voor de sociale contacten, maar ook voor de eigen ontwikkeling. Voetbal vereist teamwork, communicatie en strategisch denken, allemaal vaardigheden waar kinderen later in hun leven profijt van hebben. Daarnaast ontwikkelen ze hun motoriek, kracht en uithoudingsvermogen. Ten slotte is buiten voetballen een goede manier om stress te verminderen en mentale gezondheid te verbeteren. Door in de buitenlucht te zijn, krijgen kinderen meer vitamine D en frisse lucht binnen, wat kan bijdragen aan een betere stemming.

Metalen voetbaldoel

Bij Goede Speelprojecten hebben we een ruim assortiment aan voetbaldoeltjes. Een aluminium voetbaldoel of een voetbaldoel van thermisch verzinkt staal is stevig en bijna onverwoestbaar. Een stalen of aluminium voetbaldoel blijft in weer en wind rechtop staan en gaat niet roesten. Aluminium en staal kunnen goed tegen temperatuurschommelingen, raken niet snel beschadigd en zijn makkelijk te onderhouden en te reinigen. De thermisch verzinkt stalen voetbaldoelen gaan echt een leven lang mee en misschien nog wel langer. Deze bieden wij aan in 3 afmetingen: de mini-goal 1,50 x 0,75 m, de midi-goal 2,00 x 1,50 m en het voetbaldoel 3,00 x 2,00 m; voor elke omgeving een passend formaat.

Pannaveldjes

Bij voetbalveldjes die in een woonwijk liggen kan het prettig zijn als het voetbalveldje omheind is, zodat de bal niet steeds in de voortuin van de aanwonenden ligt. Voor dit soort locaties zijn de pannaveldjes uitermate geschikt. De bal blijft binnen het hek en andere kinderen, buurtbewoners en het verkeer hebben geen last van een rondvliegende voetbal.

Houten voetbaldoel

Een houten voetbaldoel heeft een totaal andere uitstraling dan een aluminium of stalen voetbaldoel. Het houten doel ziet er natuurlijker uit en gaat beter op in een groene omgeving. Het trapvelddoel en het stammendoel van Robuust Robinia zijn minder traditioneel dan hun metalen tegenhangers en daardoor juist extra aantrekkelijk.