Calisthenics

Calisthenics is een pure vorm van training met het eigen lichaamsgewicht, waarmee je jouw kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie en flexibiliteit traint. Calisthenics is inmiddels een populaire buitensport. De buitenlucht is een belangrijke factor én het zijn vooral de natuurlijke bewegingen die belangrijk zijn. Trainen met je lichaamsgewicht is beter voor je wervelkolom dan trainen met gewichten. Bij deze vorm van buitensport zie je en voel je snel resultaat.

In de huidige samenleving is er een groeiend besef van het belang van duurzaamheid en meer oog voor mens, natuur en milieu. En om te voorkomen dat ‘natuur’ iets wordt waar je met je auto naar toegaat ontwikkelen gemeenten, provincie en de recreatiesector groene, avontuurlijke ruimtes.

Aangezien Calisthenics toestellen vaak in de directe omgeving van een speelomgeving worden geplaatst, produceren wij deze toestellen conform EN 1176 norm. De meeste Calisthenics toestellen zijn naar keuze met robiniahouten staanders of stalen staanders verkrijgbaar.