Calisthenics

Trainen met je lichaamsgewicht

Calisthenics is een functionele vorm van training met het eigen lichaamsgewicht, waarmee je jouw kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie en flexibiliteit traint. Dit doe je met duw-, trek-, buig-, sprong- en zwaaioefeningen. Het doel van Calisthenics is het vergroten van spierkracht, spiermassa, mobiliteit/flexibiliteit en uithoudingsvermogen. Bekende oefeningen bij deze street workout sport zijn push-ups, pull-ups en burpees. Tijdens deze oefeningen gebruik je veel spieren tegelijk. Je traint vooral je “core” spieren (de spieren die staan voor rompstabiliteit): rug-, buik-, bil- en heupspieren, alsook je arm- en beenspieren.

Lees meer

Urban Calisthenics

Calisthenics is inmiddels een populaire vorm van street workout die alleen of in groepen wordt beoefend. De buitenlucht is een belangrijke factor én het zijn vooral de natuurlijke bewegingen die belangrijk zijn.

Calisthenics is een effectieve manier voor het verbeteren van je houding, kracht en lenigheid. Calisthenics materialen en toestellen helpen je om die oefeningen uit te oefenen. Bij deze vorm van buitensport zie je en voel je snel resultaat. Het lichaam en de geest werken samen tijdens het beoefenen van Calisthenics op het gebied van kracht, stabiliteit, mobiliteit en de FUN factor.

In de huidige samenleving is er een groeiend besef van het belang van duurzaamheid en meer oog voor mens, natuur en milieu. En om te voorkomen dat ‘natuur’ iets wordt waar je met je auto naartoe gaat, ontwikkelen gemeenten, provincie en de recreatiesector steeds meer groene, avontuurlijke buitenruimtes. Het aantal sportplekken met Calisthenics toestellen en materiaal neemt daarmee ook toe.

Spelen en sporten

Aangezien Calisthenics materialen c.q. toestellen vaak in de directe omgeving van een speelomgeving worden geplaatst, produceren wij deze conform de Europese speeltoestellennorm EN 1176. Daarmee zijn ze veilig te gebruiken door alle gebruikers. De geschiedenis leert dat Calisthenics toestellen populair zijn bij kinderen, jongeren en volwassenen. En evenzeer bij alle genders.

Keuze uit materialen - standaard en maatwerk

De meeste van onze Calisthenics toestellen zijn naar keuze met robiniahouten staanders of stalen staanders verkrijgbaar. De Calisthenics toestellen met de robuuste houten staanders spreken aan door hun natuurlijke, robuuste uitstraling. Naast de reeds TÜV gecertificeerde standaard Calisthenics sporttoestellen ontwerpen wij samen met u passende maatwerk toestellen.