Parkinrichting

De leefbaarheid van steden hangt steeds meer af van de kwaliteit van de openbare ruimte. Steeds meer steden en dorpen maken werk van groene gebieden die voor iedereen toegankelijk zijn. Hierbij valt te denken aan parken, speeltuinen en sportparken. Hoogwaardig ingerichte openbare ruimten zijn zelden het werk van één persoon of organisatie, maar vaak het resultaat van samenwerking tussen verschillende partijen. Door samen met opdrachtgevers, bewoners, kunstenaars en andere belanghebbenden passende concepten te ontwikkelen en maatwerk te leveren, worden aantrekkelijke, groene plekken in stedelijke gebieden gerealiseerd. Een belangrijk onderdeel van een aantrekkelijk groen gebied zijn landschapselementen. Denk hierbij aan houten dieren, klimbomen, bruggetjes, hekwerken, bankjes en schuilplaatsen.

Landschapselementen

Onze landschapselementen voegen veel toe aan de beeldkwaliteit van groene ruimten en parken en dragen bij aan een sociale en duurzame leefomgeving. Landschapselementen vormen een onlosmakelijke eenheid met het landschap of park.

Houten dieren

Landschapselementen in de vorm van een houtsnijwerk zoals de rob, de orka en de meerval geven de waterkant een extra dimensie. Een speeltuin bij een kinderboerderij met daarin een houten schaap, varken, geit of haan trekt gegarandeerd veel enthousiaste kinderen aan. De houten landschapselementen geven de omgeving niet alleen meer kleur, ze zijn ook goed voor de ontwikkeling van kleine kinderen. Spelen met houten dieren stimuleert de fantasie en het klimmen op de dieren is goed voor de motorische ontwikkeling van kinderen.

Klimmen en klauteren

Voor kinderen is er niks leukers dan lekker klimmen en klauteren op houten klimbomen, apenrotsen en boomstammen om op te balanceren. Deze landschapselementen bieden oneindig speelplezier voor kinderen, maar ook voor volwassenen zijn het aantrekkelijke objecten. Een boomstam of een zwerfkei zijn ideaal om even op uit te rusten tijdens een wandeling.

Zitelementen

Onze zitelementen zijn veelal gericht op de beleving van kinderen en jeugd, maar zijn ook geliefd bij volwassen gebruikers. Houten zitelementen zijn er in verschillende soorten en maten. Op een lekkere zomerdag is het voor kinderen heerlijk vertoeven in een lignet of op een lummelbank. Ouders zitten graag op een bankje terwijl de kinderen lekker aan het spelen zijn. Aan een mooie houten picknicktafel eten gezinnen graag hun lunch. Houten zitelementen zijn niet alleen mooi, ze zorgen er ook voor dat mensen langer in het park, de speeltuin of het bos blijven. Als er plek is om uit te rusten of te lunchen, wordt de groene omgeving aantrekkelijk om lang te verblijven.

Ontmoetingsplekken

Een categorie zitelementen die bij uitstek geschikt is voor het onvoorspelbare Nederlandse klimaat is de overdekte ontmoetingsplek. Deze zitelementen bestaan uit een overkapping met daaronder vaak een bank of een ander zitelement. Dankzij de overkapping is de ontmoetingsplek een fijne schuilplek als het regent of als de zon fel schijnt.