Speeltoestellen voor speeltuinen

Veel speelplekken en speeltuinen zijn saai vanwege overmatige veiligheidsmaatregelen en wet- en regelgeving en dat lijkt onverstandig. Lekker buitenspelen is voor veel kinderen het mooiste wat er is, maar zorg dan wel voor snelheid, hoogtes en spanning, want dat biedt uitdaging, competitie en avontuur.

In Scandinavië is er een trend om kinderen meer uitdaging te bieden, zoals hoge touw- en netconstructies om in te klauteren en klimmuren die zich als een achtbaan door de speeltuin slingeren. Uitgangspunt is niet direct hoe veilig, maar hoe uitdagend en inspirerend is zo’n speeltuin.

Het is dit aspect waarom Goede Speelprojecten in ontwerp en realisatie kinderen verleidt tot het aanleren van de zo noodzakelijke grondvormen van bewegen.

Natuurspeeltuin Steinse Groen

Gouda, Nederland

Natuurspeelplaats te Gouda, eerste realisatie: voorjaar 2015.
Eind 2018 is de entree van de natuurspeelplaats verfraaid met een lummelplateau.

Openingstijden
April t/m augustus van 9.00 tot 20.00 uur
September t/m maart van 9.00 uur tot zonsondergang

De Beestenborg

Groningen, Nederland

Kinderboerderij en speeltuin de Beestenborg vind je in Groningen stad en is gelegen tussen de wijken Ulgersmaborg en Oosterhoogebrug. Het is één van de grootste kinderboerderijen van de stad en 7 dagen per week geopend! Je vindt er een grote variëteit aan dieren zoals: geiten, schapen, ezels, pony's, pauwen, kippen, eenden en volièrevogels. In 2014 en 2015 is de speeltuin uitgebreid en heeft deze heel bijzondere speeltoestellen gekregen zoals een rolstoeldraaimolen, klimpiramide, zandtafel, draaimand, surf spinner, een sky carver, kabelbaan en een familieschommel. De speeltuin is goedgekeurd door de speeltuinbende en dus ook toegankelijk voor kinderen met een beperking.

Lees meer over de Beestenborg.

Ontwerp: Studio Jan Ooms

Leidsche Rijn Bosspeeltuin

Utrecht, Nederland

De Bosspeeltuin in het Leidsche Rijn Park is dé grote speeltuin in hét Leidsche Rijnpark. De speeltuin is een verborgen paradijs in het bos: een 2 meter hoge haag met hek in de vorm van een blad omgrenst een open plek in het bos van het Binnenhof. De beleving van de gelaagdheid van een bos is als uitgangspunt voor het ontwerp van de speeltuin gekozen. De Bosspeeltuin bestaat uit twee sferen: het Speelbos en de Ruige Rand. In het Speelbos worden speeltoestellen voor kinderen tot 12 jaar met elkaar verbonden door een zwevend en in hoogte
variërend boomstammenpad: de Ruggengraat. Hoe verder je het boomstammenpad op durft, hoe hoger het speeltoestel wordt. Wat oogt als ‘chaos’ voelt als avontuur.

Luchtbal Brooklyn

Antwerpen, België

Ambitieus plan in een volkse buurt van Antwerpen.

Het speellandschap met glijbaan en glijleuningen staat in een grote zandbak. Op de heuvel is een klim-klauterlandschap met glijbaan aangelegd. Ook is er een aparte speelzone voor de peuters en kleuters.

Offerte aanvragen

Hartelijk dank voor uw interesse in onze producten en diensten.

U kunt een offerte aanvragen door een product toe te voegen aan uw favorietenlijst.

Als u bovenin de pagina op het “hartje” klikt, volgt de rest vanzelf.

Offerte aanvragen