Speeltoestellen en parkinrichting voor een openbare speelplek

Goede levert een uitgebreid programma aan speel- en sporttoestellen voor een brede doelgroep met zowel robinia als hightech materialen. Als specialist in turnkey projecten is Goede Speelprojecten uw partner voor advies, ontwerp en realisatie van sport-, speel- en ontmoetingsplekken.

Kinderen hebben de openbare ruimte hard nodig: om te spelen, om naar school te gaan, om te fietsen, elkaar te ontmoeten, hun stad te ontdekken en te recreëren. Een kindvriendelijke openbare ruimte biedt kinderen bescherming, bewegingsvrijheid en belevingswaarde. Maar de openbare ruimte heeft op haar beurt kinderen en jongeren even hard nodig. Immers, zij maken van de openbare ruimte een sociale ruimte!

Al decennialang richt Goede Speelprojecten zich met dynamische, natuurlijke constructies op avontuurlijk spel: beeldend, abstract, transparant en vooral uitdagend! Niet alleen het criterium van kindvriendelijkheid, maar ook dat van duurzaamheid, revitalisering van (vaak heel kindrijke) achterstandswijken en een hoger ambitieniveau voor ruimtelijke kwaliteit zijn belangrijke accenten.

Amstelcampus

Amsterdam, Nederland

Een speelomgeving specifiek ontworpen voor deze locatie, naar een idee van ontwerpster Stefanie Klein. De speelcombinatie is genoemd naar de locatie; Balanceercombinatie Amstel.

Groen Kwartier Berchem

Antwerpen, België

Groen Kwartier is een groene en esthetische woongelegenheid bij het voormalig Militair Hospitaal Antwerpen.

Deze groene speelplek is gerealiseerd naar het ontwerp van Studio Jan Ooms. Kinderen hebben hier alle mogelijkheid om te klimmen en klauteren, balanceren, uitkijken en samen spelen!

De Tuinen Bleiswijk

Lansingerland, Nederland

Naar een ontwerp van Peter Verkade Landschapsarchitecten heeft Goede Speelprojecten de Tuinen in Bleiswijk van een complete speeltuin voorzien.

De kinderen in de wijk kunnen klimmen en klauteren in het Tipispeellandschap, schommelen, duikelen, wippen op de stawip en voor de kleintjes zijn er de veerelementen.

Oosterpark

Amsterdam, Nederland

De speeltuin is vooral bedoeld voor de kleine bezoekertjes van het Oosterpark. Ze kunnen hier tussen bestaande en nieuw te planten bomen naar hartenlust spelen in het zand, schommelen, klimmen en glijden. Ook iets oudere kinderen kunnen hier terecht voor bijvoorbeeld het klimtoestel of het palenbos. De speeltuin heeft een natuurlijke uitstraling met rustige kleuren en natuurlijke materialen zoals hout en wilgentakken. Ouders kunnen zitten op de boombank en op de houten randen van de speeltuin. Om de speeltuin staat een hek met haag zodat de kleintjes niet zomaar weg kunnen lopen.

Jeugdland

Amsterdam, Nederland

De populaire speeltuin Jeugdland te Amsterdam had een bijzondere ambitie: de hoogste glijbaan in heel Amsterdam te hebben. U begrijpt dat die er niet zo maar was. De bestaande "bult" moest zeker 5 meter opgehoogd worden. Dat was geen sinecure, vooral omdat een dergelijk groot grondlichaam tijd nodig heeft om in te klinken. De plaatsing werd dan ook uitgesteld. Maar eindelijk is hij er en de kinderen ervaren deze 8 m hoge glijbaan letterlijk en figuurlijk als het hoogtepunt van de hele speeltuin.

Groenhovenpark

Gouda, Nederland

In het Groenhovenpark vind je een kleine natuurspeelplek met hoogteverschillen, leuke verstopplekken, ruimte om hutten te bouwen, een klimmuur, kabelbaan, glijbanen en boomhutten. Maar nog belangrijker je speelt en beweegt midden in de natuur. Het mag duidelijk zijn dat de natuur belangrijk is voor kinderen? Hoewel het misschien wat zweverig klinkt, is het wel echt waar: de natuur is vol van schoonheid en afleidingen. Door eens goed naar de zee te kijken, of naar de bomen in het bos kunnen kinderen geprikkeld worden om zich dingen over de natuur af te vragen. Hoe hoog zullen de bomen zijn? Waar stroomt het water naar toe? Welke vogel zit daar? Dit zijn allemaal vragen waar een kind zich heerlijk kan verwonderen, in plaats van zich blind te staren op die ‘supersonische’ gadgets.

Offerte aanvragen

Hartelijk dank voor uw interesse in onze producten en diensten.

U kunt een offerte aanvragen door een product toe te voegen aan uw favorietenlijst.

Als u bovenin de pagina op het “hartje” klikt, volgt de rest vanzelf.

Offerte aanvragen