Speeltoestellen en parkinrichting voor openbare speelplekken

Goede Speelprojecten levert een uitgebreid programma aan speel- en sporttoestellen voor een brede doelgroep met zowel robinia als hightech materialen. Als specialist in turnkey projecten is Goede Speelprojecten uw partner voor advies, ontwerp en realisatie van sport-, speel- en ontmoetingsplekken.

Kinderen hebben de openbare ruimte hard nodig: om te spelen, om naar school te gaan, om te fietsen, elkaar te ontmoeten, hun stad te ontdekken en te recreëren. Een kindvriendelijke openbare ruimte biedt kinderen bescherming, bewegingsvrijheid en belevingswaarde. Maar de openbare ruimte heeft op haar beurt kinderen en jongeren even hard nodig. Immers, zij maken van de openbare ruimte een sociale ruimte!

Al decennialang richt Goede Speelprojecten zich met dynamische, natuurlijke constructies op avontuurlijk spel: beeldend, abstract, transparant en vooral uitdagend! Niet alleen het criterium van kindvriendelijkheid, maar ook dat van duurzaamheid, revitalisering van (vaak heel kindrijke) achterstandswijken en een hoger ambitieniveau voor ruimtelijke kwaliteit zijn belangrijke accenten.

De Ronde Venen

Abcoude, Nederland

De Ronde Venen is een groene gemeente met een rijke cultuurhistorie. In de nieuwbouwwijk Land van Winkel zijn diverse avontuurlijke speelplekken ingericht. Deze blijken zeer aantrekkelijk te zijn, o.a. dankzij het gevarieerde speelaanbod en mooi materiaalgebruik.

Groen Kwartier Berchem

Antwerpen, België

Groen Kwartier is een groene en esthetische woongelegenheid bij het voormalig Militair Hospitaal Antwerpen.

Deze groene speelplek is gerealiseerd naar het ontwerp van Studio Jan Ooms. Kinderen hebben hier alle mogelijkheid om te klimmen en klauteren, balanceren, uitkijken en samen spelen!

Amstelcampus

Amsterdam, Nederland

Een speelomgeving specifiek ontworpen voor deze locatie, naar een idee van ontwerpster Stefanie Klein. De speelcombinatie is genoemd naar de locatie: Balanceercombinatie Amstelcampus

Parkzoom 3

Bergschenhoek, Lansingerland

De gezellige wijk Parkzoom 3 is een centrale speelplek rijker. Kinderen van elke leeftijd kunnen er naar hartenlust spelen in het zand, klimmen, klauteren en glijden. Er is een imposante glijbaantoren op een heuvel, een uitgebreid en avontuurlijk touwenparcours, een prachtige zandbak met zandspeeltoestel, een glijbaantoren voor de jongere kinderen, een wip, een mikado klimtoestel enz. De natuurlijke, robuuste uitstraling van het robiniahout dragen zeker bij aan de beleving van het spelende kind en ook de volwassenen.

Jeugdland

Amsterdam, Nederland

De populaire speeltuin Jeugdland te Amsterdam had een bijzondere ambitie: de hoogste glijbaan in heel Amsterdam te hebben. U begrijpt dat die er niet zo maar was. De bestaande "bult" moest zeker 5 meter opgehoogd worden. Dat was geen sinecure, vooral omdat een dergelijk groot grondlichaam tijd nodig heeft om in te klinken. De plaatsing werd dan ook uitgesteld. Maar eindelijk is hij er en de kinderen ervaren deze 8 m hoge glijbaan letterlijk en figuurlijk als het hoogtepunt van de hele speeltuin.

Groenhovenpark

Gouda, Nederland

In het Groenhovenpark vind je een kleine natuurspeelplek met hoogteverschillen, leuke verstopplekken, ruimte om hutten te bouwen, een klimmuur, kabelbaan, glijbanen en boomhutten. Maar nog belangrijker je speelt en beweegt midden in de natuur. Het mag duidelijk zijn dat de natuur belangrijk is voor kinderen? Hoewel het misschien wat zweverig klinkt, is het wel echt waar: de natuur is vol van schoonheid en afleidingen. Door eens goed naar de zee te kijken, of naar de bomen in het bos kunnen kinderen geprikkeld worden om zich dingen over de natuur af te vragen. Hoe hoog zullen de bomen zijn? Waar stroomt het water naartoe? Welke vogel zit daar? Dit zijn allemaal vragen waar een kind zich heerlijk kan verwonderen, in plaats van zich blind te staren op die ‘supersonische’ gadgets.