Bijzondere zorg

Gewoon als het kan, speciaal indien nodig. Juist voor kinderen en jongeren met een verstandelijke of lichamelijke beperking is het ontzettend belangrijk om zo veel als mogelijk deel te nemen aan buitenspeelmogelijkheden.

Speciaal voor deze doelgroep hebben wij fun4all toestellen ontwikkeld voor bewegen en spelen voor kinderen en jongeren met én zonder beperking.

De mogelijkheden voor gehandicapte kinderen en jongeren om te sporten en bewegen lopen per situatie sterk uiteen. Onze toestellen zijn daarom zeer geschikt voor zorginstellingen en scholen voor speciaal onderwijs. Voor gebruikers met een visuele of auditieve beperking, gedragsproblemen of autisme.

Ouderenzorg is het geheel aan specialistische zorg voor ouderen, thuis of in een instelling.

Ouderen die meer bewegen blijven langer mobiel of herstellen sneller na een blessure of ziekenhuisopname. Fitness en fysiotherapie zijn daar heel geschikt voor, maar veel ouderen en dementerenden gaan niet naar een sportschool. Daarvoor is de beweegtuin een prima alternatief. Beweegtoestellen in de beschutte buitenlucht met veel groen, waar ouderen goed en veilig in beweging blijven.

Gezond ouder worden! Wie wil dat nu niet en hoe bereik je dat? De generatietuin levert een bijdrage aan een beweegvriendelijke, groene buitenomgeving in de nabijheid van een wijk- of gezondheidscentrum. Laagdrempelige beweegtoestellen ondersteunen een doelmatige beweeginterventie. Naast deze bewegings specifieke interventies dragen deze activiteiten bij aan zelfredzaamheid, beweegplezier en sociaal contact. Door de grote diversiteit van het bewegingsaanbod is rekening gehouden met de functiebeperking van de individuele oudere.

Taaltuin

Rotterdam, Nederland

De Taaltuin is een groene speelomgeving met diverse speelobjecten gericht op het bevorderen van de taalontwikkeling bij jonge kinderen in de basisschoolleeftijd. Hierdoor krijgen minder taalvaardige kinderen een steuntje in de rug, omdat ze in de vrije ruimte op een speelse manier kunnen oefenen wat ze op school leren. Het ontwerp van de Taaltuin is er op gericht spelen met taal en leren te verbinden, iedere plek heeft een link met taal(leren) en is gericht op speelplezier, samenwerken en uitdaging. Het project is ‘taalsociaal’ omdat ze in een wijk of buurt, scholen, peuterspeelzalen, ouders en kinderen bij elkaar brengt en met elkaar door het spel verbindt. Medio 2014 werd het eerste taalobject in de wijk Spangen (Rotterdam) gerealiseerd, te weten: de Springletterpaaltjes. In de lente van 2015 opende burgemeester Ahmed Aboutaleb de Taaltuin, inmiddels aangevuld met de Woordslang en het Geoparcours. Diverse andere taalobjecten zijn in ontwikkeling, waaronder de Onderstebovenglijbaan, Fluisterbomen enz. Daarnaast worden alle ontwikkelingen op het gebied van NT2, taalontwikkeling, taalverwerving, woordenschat en meertaligheid nauwlettend gevolgd.

Ontwerp: Fenneke Hordijk en Mathieu Gielen

Toegepaste toestellen: Onderstebovenglijbaan, Springletterpaaltjes, Geoparcours, Woordslang, Huppelplaten

Kinderdagcentrum de Boemerang

Hilversum, Nederland

Het kinderdagcentrum de Boemerang van de zorginstelling Sherpa biedt opvang voor kinderen en jongeren tot 18 jaar met een ontwikkelingsachterstand als gevolg van een verstandelijke of meervoudige beperking. In oktober 2014 heeft Goede Speelprojecten samen met Van Vliet Buitenruimte de speelomgeving van deze zorginstelling ingericht. Samen met landschapsarchitect wUrck is er gekozen voor een uitgebalanceerd assortiment aan speeltoestellen en ervaringsobjecten. Naast een aantal enkele en dubbele schommels (al dan niet met veiligheidszitje) is er gekozen voor een nestschommel, een aantal speelhuisjes, een aantal klank- en voelwanden en zitgelegenheid. De zandbaktafel is voorzien van een deksel.

ASVZ Vincentius Udenhout

Tilburg, Nederland

ASVZ is er voor iedereen met een verstandelijke beperking: jong en oud, licht en zwaar verstandelijk beperkt. Op de locatie Udenhout heeft Goede Speelprojecten, gefaseerd over een aantal jaren, zintuigelijke speelobjecten zoals een klankwand en een waterspeeltoestel gerealisserd. Naast een woonlocatie is een mindervalidenschommel geplaatst.

Fabiola

Maasmechelen, België

Vakantiehuis Fabiola is een vakantiehuis gericht op gezinnen en groepen mensen met een beperking.

De locatie Thomasbos is één van de nieuwere accomodaties.

De zorginstelling heeft gekozen voor een veelzijdige nestschommelcombinatie en een speelhek met diverese klank- draai- en visuele elementen.

Realisatie van de speel- en ervaarinrichting: maart 2016.

Prinses Máxima Centrum

Utrecht, Nederland

5 juni 2018: opening van het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie door Prinses Máxima.

Goede Speelprojecten leverde een 6 m lange GVK polyester kruipbuis. Groenbedrijf Van der Tol bv heeft de aanleg gerealiseerd, naar een ontwerp van Kragten.