Zitelementen

De leefbaarheid van het stedelijk gebied is in steeds grotere mate afhankelijk van de kwaliteit van de openbare ruimte. Openbare groene gebieden zijn niet meer weg te denken uit de meeste Nederlandse en Belgische steden en dorpen. Groene gebieden zoals speeltuinen en parken zorgen voor een aangenaam klimaat in warme zomers en bieden mensen een prettige plek om buiten te zijn en te ontspannen. Een belangrijk onderdeel van een aantrekkelijk groen gebied zijn zitelementen zoals parkbanken.

Lees meer

Bankjes in het park

Geen park is compleet zonder bankjes. Parkbanken bieden wandelaars een rustplek, jongeren een ontmoetingsplek en ouders een plek om te wachten tot de kinderen uitgespeeld zijn.

Uitrusten

Bewegen is belangrijk, dat weten we allemaal. Een dagelijks ommetje in de wijk heeft al een positief effect op de gezondheid. Maar niet voor iedereen is het vanzelfsprekend om zo’n ommetje te maken. Voor mensen die minder fit zijn, kan een bankje in het park onderweg het verschil maken tussen wel en niet wandelen. Op het bankje kan even uitgerust worden, zodat het wandelingetje met nieuwe energie vervolgd kan worden.

Ontmoeten

De ontmoetingsfunctie van bankjes in het park is vooral belangrijk in stedelijke gebieden, waar veel kleinere woningen staan. In dit soort gebieden ontmoeten jongeren elkaar vaak liever buiten de deur. Het is dan prettig als er goede voorzieningen zijn, zoals parkbanken en picknicktafels, waar de jongeren kunnen gaan zitten. Dit voorkomt dat ze in portieken gaan hangen of op andere plekken waar ze overlast veroorzaken.

Spelen

Ook in de speeltuin zijn parkbanken onmisbaar. Buitenspelen is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen en als een speeltuin over goede voorzieningen beschikt zijn ouders sneller geneigd om ze op te zoeken. Terwijl de kinderen met volle teugen genieten van de speeltoestellen, kunnen papa en mama lekker op een bankje zitten om toe te kijken en met andere ouders te kletsen.

Zitelementen in alle soorten en maten

Parkbanken zijn tegenwoordig in allerlei soorten en maten te krijgen. Naast de eenvoudige bank zoals we hem kennen, met een zitting en een rugleuning, zijn er onder meer lummelplateaus, lignetten, jeugdbanken en picknickbanken verkrijgbaar.

Een lummelplateau is een zitelement dat bestaat uit verschillende segmenten met platte planken op om te zitten. Lummelplateaus worden voor elke openbare ruimte op maat samengesteld en kunnen zo groot of klein gemaakt worden als gewenst.

Lignetten zijn comfortabele ontmoetingsplekken voor kinderen en jongeren. De netten zijn gemaakt van extreem sterk touw en zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Lignetten kunnen met hangmatten gecombineerd worden tot een uitgebreid relaxlandschap.

Jeugdbanken bestaan uit twee of meer niveaus van ronde balken waar jongeren op kunnen zitten, waarbij de bovenste balk tevens dienstdoet als rugleuning. Er kan op verschillende manier en op verschillende niveaus gezeten worden, waardoor ze bij uitstek geschikt zijn als ontmoetingsplek voor jongeren.

Een goede picknickbank mag natuurlijk niet ontbreken in het park of in de speeltuin. Het biedt een plek voor de lunch of een tussendoortje waarbij iedereen een plekje aan tafel vindt. Is een rechthoekige picknicktafel niet geschikt voor de ruimte? Dan is een ronde picknicktafel misschien wel de oplossing.

Heeft u interesse in parkbanken of heeft u een vraag over de mogelijkheden voor onze andere zitelementen? Neem dan contact met ons op. Direct een offerte aanvragen? Voeg de banken waarin u geïnteresseerd bent toe aan uw favorieten en vul het offerteformulier in.