Houtsnijwerk en landmarks

Houtsnijwerk geeft betekenis aan een speelplek. Houten beelden prikkelen de fantasie, nodigen uit tot spelen en hebben een educatieve functie. Wat ons betreft mag een mooi houten beeld daarom op geen enkele speelplek ontbreken. De houten beelden worden doorgaans voorzien van een ademende beits, maar ze kunnen ook onbehandeld geleverd worden.

Lees meer

Houten beelden voor buiten

Houtsnijwerk en landmarks zijn simpel gezegd houten beelden voor buiten. Het houtsnijwerk en de landmarks van Goede Speelprojecten worden deels ambachtelijk gemaakt en deels met moderne productietechnieken. Doordat de objecten van hout worden gemaakt, passen ze uitstekend in een natuurlijke omgeving. In het houtsnijwerk en de landmarks zie je ook de structuur van het hout terug. Dit kan betekenen dat er bijvoorbeeld kleine scheurtjes, noesten en zelfs de jaarringen van de boom in het houten beeld zichtbaar zijn.

Houtsnijwerk

Ons aanbod in houtsnijwerk bestaat uit een uitgebreide collectie houten dieren en figuren van de lijnen ‘Robuust Robinia’ en ‘Speelkunst’. De dieren lopen uiteen van het schattige zwijntje Horst tot de vrolijke eland Frits en de gevaarlijk ogende haai. Een bijzonder onderdeel van onze collectie dieren is de grote groep vogels. Vogels die herkenbaar zijn voor kinderen zoals de wijze uil, de eend en de papegaai trekken meteen de aandacht en de wat minder bekende vogels zoals de auerhoen en vriendelijk ogende gier prikkelen de fantasie en nodigen uit tot vragen stellen.

Landmarks

Landmarks zijn houten objecten die hoog boven de grond uitsteken, waardoor ze van een afstand zichtbaar zijn en als oriëntatiepunt in de ruimte gebruikt kunnen worden. Onze landmarks zijn echter zo mooi, dat ze ook uitstekend als verfraaiing van de openbare ruimte gebruikt kunnen worden. Zo is de Kleurster een echte showstopper, zeker als hij in het donker van onderaf verlicht wordt. Zoekt u een originele manier om de naam van de speeltuin, school of het park zichtbaar te maken? Dan zijn landmarks met bordje zoals de boomklever of vlinder echte eyecatchers.

Robuust Robinia

De landmarks en houten beelden van de Robuust Robinia productlijn worden volgens nieuwe productietechnieken op het gebied van houtsnijwerk geproduceerd. Dankzij de hoogwaardige materialen zijn deze objecten uitermate onderhoudsarm en duurzaam.

Speelkunst

De landmarks en houten beelden van Spielart leveren wat de naam belooft. De met de hand uitgesneden houtsnijwerken van onze Speelkunst productlijn zijn echte kunstwerkjes waar kinderen zich direct toe aangetrokken voelen. De schattige dieren zien er zo leuk uit, dat kinderen ze meteen willen aanraken en met ze willen spelen.