Specificaties

 • Artikelnummer: CA-03-0001
 • Productlijn: hightech fun4all
 • Speelfuncties: balanceren, draaien, ontmoeten/zitten, spelen met/zonder beperking
 • Materiaal: thermisch volverzinkt staal, gepoedercoat in een doorlopend proces, EPDM rubberen vloer, onderhoudsarm lager
 • Vrije valhoogte: 1 m
 • Indicatie leeftijd: vanaf 3 jaar
 • Toestelafmetingen: Ø 1,50 m
 • Montage excl. fundering: ca. 2 pers. x ca. 8 h excl. betonfundering
 • Benodigd beton: 0,22 m3
 • Fundering: 4 x 200 x 200 x 300 mm / 1 x Ø 560 x 280 mm
 • Samenstellende delen:
  De EPDM rubberen vloer van de draaimolen heeft een licht verloop. Samen met de vorm van de handgrepen zorgt dit ervoor dat de rolstoel altijd "onderin" de draaimolen zal komen te staan en nooit weg kan rollen of om kan kantelen. De beugels voorkomen dat de rolstoel kantelt tijdens het draaien. Het robuuste lager is onderhoudsarm. De zachte rubberen vloer voelt vriendelijk aan. De groene statische ring zorgt voor een naadloze aansluiting met het omringende bodemmateriaal (bij voorkeur EPDM rubber. Deze rolstoeldraaimolen is veilig om zonder toezicht te gebruiken. Standaard kleuren: binnenring en beugels: oranje RAL 2009, buitenring meigroen RAL 6017. Geregistreerd model. Ontwerp: Gert Rijsdijk. Aanbevolen door de NSGK Speeltuinbende

Inclusive play draaimolen

We hebben ontdekt dat kinderen draaien leuk vinden en dat ze ‘spinnen’ (in het middelpunt van de draaiing zijn) helemaal geweldig vinden. Dit geldt met name voor autistische kinderen. Dit is de reden dat we hebben gekozen voor een draaitoestel met kleine diameter in plaats van een grotere draaimolen. Leuk om te zien dat ook volwassen gebruikers hier plezier aan beleven..!

De draaimolen voor rolstoelers is gemakkelijk toegankelijk omdat hij gelijkvloers is. Dit is zowel een voordeel voor kinderen in een rolstoel als voor kinderen met een visuele beperking. Er kunnen meerdere kinderen tegelijk "spinnen"; er is plaats in het midden en aan de rand van het draaitoestel.
De vloer van de draaimolen heeft een licht verloop. Samen met de vorm van de handgrepen zorgt dit ervoor dat de rolstoel altijd "onderin" de Spinner zal komen te staan en nooit weg kan rollen of om kan kantelen. Het grote voordeel is dat er geen grote beugels of banden nodig zijn om de rolstoel te verankeren. Deze draaimolen ziet er dan ook niet uit als een speeltoestel voor kinderen met een beperking.

De gekozen standaard kleurkeuze zorgt ervoor dat de draaimolen goed zichtbaar is (oranje frame). Tegelijkertijd is er een duidelijke begrenzing van het speeltoestel in een donkerdere kleur (groene statische ring). Er is gekozen voor een matte lak omdat glimmende lakken irriterend zijn voor kinderen met een visuele beperking en bepaalde groepen autistische kinderen. De zachte EPDM rubber vloer voelt vriendelijk aan.

Dit draaitoestel kan gebruikt worden door kinderen van alle leeftijden en met elke vorm van motorische capaciteit. Het speeltoestel is ontworpen zodat kinderen met en zonder beperking samen kunnen spelen. Omdat het wellicht niet direct zichtbaar is dat kinderen in een rolstoel de draaimolen kunnen gebruiken, is het "fun4all" logo groot op de vloer aangebracht. Het ‘fun4all’ logo geeft op een speelse manier aan dat het toestel geschikt is voor kinderen met en zonder beperking. En wat schetste onlangs onze verbazing toen we getuige waren van het gebruik van de draaimolen door een oudere dame met rollator..!

Downloads


Delen