Vrijstaande glijbanen

Wie is er in zijn leven niet van een vrijstaande glijbaan gegleden? Of je als klein kind nu van een peuterglijbaan af roetsjt of als tiener of volwassene over een lange, snelle glijbaan naar beneden vliegt, de beleving van snelheid en vrijheid blijf je altijd ervaren. De glijbaan is niet voor niets een van de meest populaire speeltoestellen in de speeltuin of op het schoolplein.

Lees meer

Klimmen en glijden

Het spelen op een vrijstaande glijbaan bestaat uit twee elementen: het omhoog klimmen op de ladder en het naar beneden glijden over de glijbaan. Dankzij deze combinatie van elementen is het spelen op een vrijstaande glijbaan een goede en leuke fysieke activiteit voor kinderen. Ze ontwikkelen hun spierkracht, oriëntatie en motoriek bij het klimmen. Het naar beneden glijden over de glijbaan zorgt voor zintuiglijke stimulatie dankzij het gevoel van snelheid dat ze ervaren.

Naast dat spelen op een vrijstaande glijbaan goed is voor de lichamelijke ontwikkeling van kinderen, heeft het ook een positief effect op hun sociale ontwikkeling. Als kinderen samen spelen op een glijbaan leren ze met elkaar te communiceren en netjes in de rij te wachten tot ze aan de beurt zijn. Misschien verzinnen ze wel een manier om samen van de glijbaan te glijden, moedigen ze elkaar aan om zo snel mogelijk naar beneden te glijden en lachen ze met elkaar als er iemand een bijzondere landing maakt onderaan de glijbaan.

Robuust en veilig

De vrijstaande glijbanen van Goede Speelprojecten zijn robuust, duurzaam en bovenal veilig, waardoor ze in elke speeltuin en op elk schoolplein op hun plaats zijn. Onze vrijstaande glijbanen zijn voorzien van laddersporten met anti-slip profiel. De glijgoot en ladder zijn d.m.v. een flensconstructie aan elkaar bevestigd. Het glijvlak is van 2,5 mm dik RVS en daardoor van extra hoogwaardige kwaliteit: slijtvast, ongevoelig voor deuken en geluidsarm.

De vrijstaande glijbanen zijn standaard in 2 breedtematen verkrijgbaar: 48 cm en 100 cm. De maximaal toegestane hoogte voor een vrijstaande glijbaan (met ladder) is 2,50 m, conform EN norm. Vanaf 2 meter instaphoogte dient een vrijstaande glijbaan aan de bovenzijde hogere zijkanten te hebben. Vanaf 1,95 m instaphoogte kan onze vrijstaande glijbaan uitgevoerd worden met een golf. De glijbaan gaat daardoor niet langzamer, maar wordt wel spannender.

Nog meer glijplezier

Naast vrijstaande glijbanen hebben nog een uitgebreid aanbod aan andere leuke, spannende en uitdagende glijbanen, zoals bochtglijbanen, buisglijbanen, meersporenglijbanen en taludglijbanen.

Heeft u interesse in een glijbaan of heeft u een vraag over de mogelijkheden voor onze glijbanen? Neem dan contact met ons op. Direct een offerte aanvragen? Voeg de toestellen waarin u geïnteresseerd bent toe aan uw favorieten en vul het offerteformulier in.