Natuurlijk spelen

Avontuurlijk spelen is altijd al ons credo geweest.

Het begrip "natuurlijk spelen" is ontstaan vanuit de behoefte om kinderen meer in contact te brengen met de natuur.

Waarom is spelen in de natuur belangrijk? Kinderen leren spelenderwijs omgaan met de natuur, ze leren wat er leeft, ze leren improviseren, maken kennis met dieren en planten en worden zich bewust van de seizoenen en de effecten van het weer. Spelen in de natuur is bovendien scheppen, het overwinnen van angsten en het kennismaken met mogelijkheden, beperkingen en risico’s.

Spelen in de natuur is de meest vanzelfsprekende vorm van natuurlijk spelen.

 

Niet altijd biedt een natuurlijke omgeving voldoende bewegingsmogelijkheden. Wellicht is er gebrek aan hoogteverschillen om te klimmen en te glijden, beperkte ruimte, etc. Dan kan de omgeving verrijkt worden met spelaanleidingen en speeltoestellen. Het ligt voor de hand om te zoeken naar speeltoestellen die in harmonie zijn met de natuurlijke omgeving.

Goede Speelprojecten is een pionier op het gebied van speelinrichtingen met een natuurlijk karakter. Sedert 1999 leveren en plaatsen wij speeltoestellen gemaakt van duurzaam robiniahout, zorgvuldig geselecteerd en ambachtelijk verwerkt.

 

Elk speelgebied heeft unieke kwaliteiten/mogelijkheden en vraagt om een eigen oplossing. De inrichting van een speelgebied begint met een goed ontwerp, waarbij de omgeving en de natuur leidend horen te zijn.

Goede Speelprojecten helpt u als ontwerper met het selecteren van de passende toestellen uit het zeer uitgebreide standaard assortiment. De klantgerichte advisering en individuele productie maakt het mogelijk dat bestaande toestellen aangepast worden aan de specifieke vereisten qua speelfuncties en uitstraling, passend binnen de omgeving en het budget. Daarnaast werken wij op projectbasis specifieke thematische toestellen en complete speelomgevingen voor u uit. Uiteraard dragen wij daarbij zorg voor de nodige certificering. Goede Speelprojecten maakt deel uit van een team van experts op het gebied van advies, ontwerp, productie en realisatie en werkt nauw samen met Studio Jan Ooms | voor advies en ontwerp Spelen.

Copyright Goede Speelprojecten 1999 - 2017