Zandreiniging van speelzand en zandondergronden

Zand heeft van nature een zelfreinigend vermogen door de werking van de zon, water en wind. Wanneer zand niet wordt onderhouden, kan het bacteriologische evenwicht verstoord worden door mechanische en biologische vervuiling. Vervuiling komt tot stand door toedoen van mens of dier (zwerfvuil, uitwerpselen) of door natuurlijke elementen zoals bladeren, takjes, etc. De vervuiling kan voor humusvorming zorgen; een voedingsbodem voor bacteriën. Ongewenste grasgroei, verwording van het zand tot aarde en onhygiënische en mogelijk gevaarlijke situaties zijn het gevolg.

De tot nog toe meest efficiënte manier om deze vervuiling te verwijderen met behoud van het natuurlijke bacteriologische evenwicht in het zand is periodieke reiniging met een zandzeefmachine. Zij zorgt ervoor dat het zand ontdaan wordt van verontreinigingen uit het oogpunt van veiligheid en hygiëne. Het zeven zorgt er tevens voor dat het zand zijn natuurlijke luchtigheid terugkrijgt die noodzakelijk is voor behoud van de valdempende kwaliteit en goede speeleigenschappen.

Ons systeem heeft zijn diensten reeds meer dan 15 jaar bewezen op speelondergronden, in zandbakken, golfbunkers, kleine stranden en beach-volleybalplaatsen.

Graag maken wij u een offerte voor het onderhoud van zand op basis van prijzen per m2, afhankelijk van de grootte van de te reinigen oppervlakken.

Img