Bochtglijbanen

Bochtglijbanen worden op maat gemaakt. Onze bochtglijbanen zijn 56 cm breed en verkrijgbaar vanaf 1,95 m hoogte. Vanaf 2 m valhoogte dient de glijbaan te worden voorzien van hogere zijwanden of een buis (gecombineerde buis-bochtglijbaan).

Lees meer

Bochtglijbaan op heuvel

Een bochtglijbaan is een in deale glijbaan om op een heuvel te plaatsen. De helling dient dan wel vakkundig te worden opgemeten en indien nodig gemodelleerd om de juiste hellingshoek te verkrijgen.

De hoogte van de glijbaan wordt bepaald door de instaphoogte gemeten vanaf het maaiveld. De glijbaan zal uitgevoerd worden met 1 of meer bochten, afhankelijk van het talud en het glijverloop om de juiste snelheid van glijden te bereiken. De hellingshoek van een bochtglijbaan is 30°- 36°. Meestal dient ook het talud naar de juiste hellingshoek gemodelleerd te worden. De afstand tussen de glijbaan en het maaiveld op een talud mag maximaal 1 m bedragen, tenzij de ondergrond aanvullende valdempende eigenschappen bezit.

De bochtglijbanen zijn van 2 mm RVS en optioneel 2,5 mm RVS. De segmenten worden naadloos gelast; de lasnaden worden geschuurd en gepolijst. Waar nodig wordt een bochtglijbaan met 1 of meer stalen of robinia staanders ondersteund. Indien een bochtglijbaan in meerdere delen moet worden vervoerd, worden de segmenten voorzien van flensverbindingen zodat ze op locatie aan elkaar geschroefd kunnen worden. Dit voorkomt laswerk op locatie.