Bochtglijbanen

Bochtglijbanen worden op maat gemaakt. Onze bochtglijbanen zijn 56 cm breed en verkrijgbaar vanaf 1,95 m hoogte. Vanaf 2 m valhoogte dient de glijbaan te worden voorzien van hogere zijwanden of buis (gecombineerde buis-bochtglijbaan).

Wanneer toegepast op een heuvel dient de helling vakkundig te worden opgemeten. De glijbaan zal uitgevoerd worden met 1 of meer bochten, afhankelijk van het talud en het glijverloop om de juiste snelheid van glijden te bereiken. De hellingshoek van een bochtglijbaan is 30°- 36°. Meestal dient ook het talud naar de juiste hellingshoek gemodelleerd te worden. De afstand tussen de glijbaan en het maaiveld op een talud mag maximaal 1 m bedragen, tenzij de ondergrond aanvullende valdempende eigenschappen bezit.

De bochtglijbanen zijn van 2 mm RVS, optioneel 2,5 mm RVS. De segmenten worden naadloos gelast; de lasnaden worden geschuurd en gepolijst. Waar nodig wordt een bochtglijbaan met rvs staanders of robinia staanders ondersteund. Indien een bochtglijbaan in meerdere delen moet worden vervoerd, worden de segmenten voorzien van flensverbindingen zodat ze op locatie aan elkaar geschroefd kunnen worden. Dit voorkomt laswerk op locatie.