Speeltoestellen voor kinderopvang

Spelenderwijs leren

Nog te vaak blijkt de buitenruimte van een kinderdagverblijf onvoldoende ingericht om jonge kinderen vrij te laten spelen. Want een gezond kind leert zelf zijn evenwicht te bewaren, zelf op te staan na een val... omdat genezen beter is dan voorkomen!

In toenemende mate zien we peuters en kleuters onder hun niveau bewegen. Vallen schijnt niet meer bij een gezonde ontwikkeling van een kind te horen.

 

Inrichten speelplein kinderopvang
Goede Speelprojecten realiseert spannende, natuurlijke en avontuurlijke buitenruimtes bij kinderdagverblijven. Wij zien het als een uitdaging toestellen te creëren die ergonomisch gevormd zijn en aangepast aan de fysieke en emotionele behoeften van het (jonge) kind. Fantasievolle, ambachtelijk vormgegeven robiniahouten toestellen met kunstzinnige details dragen bij aan het o zo belangrijke verbeeldende spel.

 

Verbeeldend spel en beweginsspel

Nu kinderen al zo vroeg geconfronteerd worden met de virtualisering van de werkelijkheid (film, tv, computeranimaties, reclame) is het van enorm belang ze te stimuleren tot ‘verbeeldend bewegingsspel’. Recent onderzoek laat zien dat naarmate er meer verbeeldend wordt gespeeld er minder sprake is van gedragsproblematiek. En de mooiste plekken voor verbeeldend spel zijn uitdagende plekken, prikkelende objecten afgewisseld met groen, zand en water.

 

Een greep uit de referenties voor kinderdagverblijven in beeld op deze pagina.

 

Publicaties

2012_12_bs4_overbescherming.pdf

2015_dec_ontwikkelingsaspecten bij jonge kinderen.pdf

 

Zie ook referenties scholen

Copyright Goede Speelprojecten 1999 - 2017