Calisthenics

Calisthenics is een pure vorm van training met het eigen lichaamsgewicht, waarmee je jouw kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie en flexibiliteit traint. Calisthenics is inmiddels een populaire buitensport. De buitenlucht is een belangrijke factor én het zijn vooral de natuurlijke bewegingen die belangrijk zijn. Trainen met je lichaamsgewicht is beter voor je wervelkolom dan trainen met gewichten. Bij deze vorm van buitensport zie je en voel je snel resultaat.

Aangezien Calisthenics toestellen vaak in een speelomgeving worden geplaatst, produceren wij deze toestellen conform EN 1176 norm.

Generatietuin

Goede Speelprojecten introduceert de generatietuin, een gevarieerd aantal objecten in een groene, natuurlijke omgeving waar iedereen, van jong tot oud, uitgedaagd wordt te spelen, bewegen en sporten. We denken bij spelen en bewegen vooral aan jonge kinderen. Maar plezier hebben in de buitenruimte houdt niet op bij 12 jaar. Spelen, recreëren en sporten liggen namelijk in elkaars verlengde. Kinderen die veel buiten spelen, zullen ook later regelmatig buiten sporten. Heb je als kind veel bewogen, dan maakt het bewegen onderdeel uit van je leefpatroon en is het vanzelfsprekend dat je later als puber en volwassene blijft bewegen. Zo ligt een leven lang sporten in het verschiet met tegelijk levensloopbestendige ontmoetingsplekken. De stad als speelveld.

In de huidige samenleving is er een groeiend besef van het belang van duurzaamheid en meer oog voor mens, natuur en milieu. En om te voorkomen dat ‘natuur’ iets wordt waar je met je auto naar toegaat ontwikkelen gemeenten, provincie en de recreatiesector groene, avontuurlijke ruimtes.