Specificaties

 • Artikelnummer: CA-03-0001
 • Productlijn: hightech fun4all
 • Speelfuncties: balanceren, draaien, ontmoeten/zitten, spelen met/zonder beperking
 • Materiaal: thermisch volverzinkt staal, gepoedercoat in een doorlopend proces, EPDM rubberen vloer, onderhoudsarm lager
 • Vrije valhoogte: 1 m // geen ingezand kunstgras toepassen
 • Indicatie leeftijd: vanaf 3 jaar
 • Toestelafmetingen: Ø 1,50 m
 • Montage excl. fundering: ca. 2 pers. x ca. 8 h excl. betonfundering
 • Benodigd beton: 0,22 m3
 • Samenstellende delen:
  De EPDM rubberen vloer van de draaimolen heeft een licht verloop. Samen met de vorm van de handgrepen zorgt dit ervoor dat de rolstoel altijd "onderin" de draaimolen zal komen te staan en nooit weg kan rollen of om kan kantelen. De beugels voorkomen dat de rolstoel kantelt tijdens het draaien. Het robuuste lager is onderhoudsvrij. De zachte rubberen vloer voelt vriendelijk aan. De groene statische ring zorgt voor een naadloze aansluiting met het omringende bodemmateriaal (bij voorkeur insitu rubber; geen ingezaaid kunstgras toepassen). Deze rolstoeldraaimolen is veilig om zonder toezicht te gebruiken. Kleuren: binnenring en beugels: oranje RAL 2009, buitenring meigroen RAL 6017 (standaard). Andere kleuren op aanvraag. Geregistreerd model. Ontwerp: Gert Rijsdijk. Aanbevolen door de NSGK Speeltuinbende

Inclusive play draaimolen voor kinderen met en zonder beperking

Momenteel zijn veel speeltuinen niet erg geschikt voor gehandicapte kinderen. Vooral kinderen met een visuele beperking, autistische kinderen en kinderen die een rolstoel gebruiken komen er slecht vanaf. Enerzijds omdat (grote delen van) speeltuinen vaak niet goed toegankelijk zijn voor deze kinderen en anderzijds omdat de speeltoestellen meestal niet geschikt zijn. We hebben ontdekt dat kinderen draaien leuk vinden en dat ze ‘spinnen’ (in het middelpunt van de draaiing zijn) helemaal geweldig vinden. Dit geldt met name voor autistische kinderen. Dit is de reden dat we hebben gekozen voor een draaitoestel met kleine diameter in plaats van een grotere draaimolen.

De draaimolen is gemakkelijk toegankelijk omdat hij gelijkvloers is. Dit is zowel een voordeel voor kinderen in een rolstoel als voor kinderen met een visuele beperking. Er kunnen meerdere kinderen tegelijk "spinnen"; er is plaats in het midden en aan de rand van het product.
De vloer van de draaimolen heeft een licht verloop. Samen met de vorm van de handgrepen zorgt dit ervoor dat de rolstoel altijd "onderin" de Spinner zal komen te staan en nooit weg kan rollen of om kan kantelen. Het grote voordeel is dat er geen grote beugels of banden nodig zijn om de rolstoel te verankeren. De Spinner ziet er dan ook niet uit als een product voor kinderen met een beperking.

De gekozen standaard kleurkeuze zorgt ervoor dat de spinner goed zichtbaar is (oranje frame). Tegelijkertijd is er een duidelijke begrenzing van het product in een donkerdere kleur (groene statische ring). Er is gekozen voor een matte lak omdat glimmende lakken irriterend zijn voor kinderen met een visuele beperking en bepaalde groepen autistische kinderen. De zachte rubbervloer voelt vriendelijk aan en is veel aantrekkelijker dan de HPL en de traanplaat vloeren die vaak gebruikt worden.

De fun4all Spinner kan gebruikt worden door kinderen van alle leeftijden en met elke vorm van motorische capaciteit. Het product is ontworpen zodat kinderen met én zonder beperking samen kunnen spelen. Omdat het wellicht niet direct zichtbaar is dat kinderen in een rolstoel de Spinner kunnen gebruiken, is het "fun4all" logo groot op de vloer aangebracht. Het ‘fun4all’ logo geeft op een speelse manier aan dat het product geschikt is voor kinderen met en zonder beperking.

Downloads