Groene Schoolpleinen

Inmiddels stimuleert de overheid (provincies en gemeenten) de transitie van ‘grijze’ naar groene schoolpleinen. Groene schoolpleinen, of beter gezegd ‘klimaatschoolpleinen’, zijn een onlosmakelijk onderdeel van het klimaatbestendig inrichten van steden. Dit zijn schoolpleinen waar je kunt rennen, klauteren, kliederen, verstoppen en chillen, maar er is veel meer natuur dan op een gewoon schoolplein.

Goede Speelprojecten is uw totaalpartner bij voorlichting, ontwerp, subsidieaanvraag, kinderparticipatie en bovenal de realisatie van groene schoolpleinen. Duurzame Robiniahouten speeltoestellen maken de speelplek extra uitdagend.

Bekijk hier een aantal van onze referenties voor groene schoolpleinen

Speeltoestellen voor schoolpleinen

Passend onderwijs, passende buitenruimte

Spel en beweging hebben een gunstig effect op de cognitieve ontwikkeling bij jonge kinderen. Om een compleet beeld van een kind te kunnen vormen is het wenselijk dat de leerkracht het kind in verschillende contexten mee maakt. Sprekend, schrijvend, rekenend, zingend, zich beeldend uitend, maar vooral ook vrij bewegend. De fysieke omgeving beïnvloedt het welzijn en de leerprestaties. Onderwijsvernieuwing vraagt om aanpassing op het gebied van huisvesting en meer specifiek de buitenruimte. Immers, niet alleen de pedagogische, didactische en sociale aspecten zijn belangrijk, ook de fysieke omgeving beïnvloedt het welzijn en de leerprestaties. Een schoolplein biedt ‘zuurstof tot nadenken’.

Bekijk hier onze referenties voor speeltoestellen op schoolpleinen

Speeltoestellen voor kinderopvang

Nog te vaak blijkt de buitenruimte van een kinderdagverblijf onvoldoende ingericht om jonge kinderen vrij te laten spelen. Want een gezond kind leert zelf zijn evenwicht te bewaren, zelf op te staan na een val. Vallen schijnt niet meer bij een gezonde ontwikkeling van een kind te horen. In toenemende mate zien we peuters en kleuters onder hun niveau bewegen.

Goede Speelprojecten realiseert spannende, natuurlijke en avontuurlijke buitenruimtes bij kinderdagverblijven. Wij zien het als een uitdaging toestellen te creëren die ergonomisch gevormd zijn en aangepast aan de fysieke en emotionele behoeften van het (jonge) kind. Fantasievolle, ambachtelijk vormgegeven robiniahouten toestellen met kunstzinnige details dragen bij aan het oh zo belangrijke verbeeldende spel.
Nu kinderen al zo vroeg geconfronteerd worden met de virtualisering van de werkelijkheid (film, tv, computeranimaties, reclame) is het van groot belang ze te stimuleren tot ‘verbeeldend’ spel.

Recent onderzoek laat zien dat naarmate er meer verbeeldend wordt gespeeld er minder sprake is van gedragsproblematiek. En de mooiste plekken voor verbeeldend spel zijn uitdagende plekken, prikkelende objecten afgewisseld met groen, zand en water.

Bekijk hier onze referenties voor speeltoestellen op de kinderopvang

Offerte aanvragen

Hartelijk dank voor uw interesse in onze producten en diensten.

U kunt een offerte aanvragen door een product toe te voegen aan uw favorietenlijst.

Als u bovenin de pagina op het “hartje” klikt, volgt de rest vanzelf.

Offerte aanvragen