öcocolor

öcocolor valdempende houtsnippers voor speelterreinen is veilig en gecertificeerd conform norm EN-1177:2018, duurzaam qua levensduur & ecologie én makkelijk te onderhouden. De opbouw (met steenslag als drainage) waarborgt dat plasvorming noch ijsvorming kan plaatsvinden; zelfs bij regen en vorst blijven de ondergronden droog.

Een groot voordeel van öcocolor is de makkelijke toegankelijkheid: omdat öcocolor door zijn structuur goed blijft liggen én de juiste fractie (korrelgrootte) heeft, zijn de ondergronden goed berijdbaar met rolstoelen en kinderwagens.

Bekijk hier een video van öcocolor met rolstoelen

Eigenschappen van öcocolor

  • hoge valdempende waarde
  • splintert niet en veroorzaakt geen schaafwonden
  • duurzaam, ecologisch, lange levensduur en lage onderhoudskosten

öcocolor houtsnippers onder speeltoestellen

öcocolor geschredderde houtsnippers onder speeltoestellen garanderen speelplezier ook na een stevige regenbui.
Door de zeer schokabsorberende eigenschappen (getest tot 4 m valhoogte) is öcocolor een betaalbaar valdempend bodemmateriaal welk ook door de jaren heen valdempend blijft.

öcocolor is verkrijgbaar in naturel (ongekleurd), rood, groen, blauw en cypresse goud.

öcocolor houtsnippers voor paden

Paden van öcocolor houtsnippers zijn met fietsen, wandelwagens en rolstoelen goed berijdbaar.
öcocolor is ook zeer geliefd voor trainingsdoeleinden op trimpaden, als halfverharding voor golfbanen en decoratieve wandelpaden. öcocolor ontziet de gewrichten..!
Bekijk hier de video met een ode aan öcocolor voor gebruik op een trimpad

öcocolor houtsnippers op trapveldjes

Trapveldjes van öcocolor houtsnippers zijn de ideale bodem om op te stoeien. De bal rolt en springt goed; een val wordt goed gedempt. Wanneer de aanleg volgens onze instructies geschiedt, is het trapveld onder alle weersomstandigheden te gebruiken.

Modderpoelen en plassen, bijvoorbeeld vóór de doelen, zijn verleden tijd. Oneffenheden kunnen gladgeharkt worden.

Rolstoeltoegankelijk

De zorgvuldig verkregen, gecertificeerde fractie (5-50 mm) door veelvuldig zeven, alsook de consistente structuur van het materiaal (het haakt in elkaar) zorgt ervoor dat öcocolor makkelijk berijdbaar is met rolstoel, kinderwagen, caddy, etc.

Inclusief spelen en bewegen wordt hiermee mogelijk gemaakt.

öcocolor bijzonder geschikt voor de buitenruimte in de Horeca

Auberge du Bonheur te Tilburg wilde een definitieve oplossing voor hun beschadigd gazon. De grote partytent biedt gelegenheid voor allerlei buitenactiviteiten, maar het kapotgelopen gras en de modder waren geen gezicht en erg ongemakkelijk voor de chique geklede gasten en dames met naaldhakken. Met öcocolor kwam een fraaie oplossing voor dit probleem. En de (sta)tafels en stoelen hebben nog nooit zo stevig gestaan!

öcocolor als decoratieve bodembedekker

öcocolor houtsnippers spreken aan. Zozeer zelfs, dat theatermakers van de voorstelling Schemer door Le Nu Perdu in het Veem Theater te Amsterdam er dankbaar gebruik van hebben gemaakt. Fotografie: Jochem Jurgens

Naast het TÜV certificaat voor gecertificeerde valdemping is öcocolor houtsnippers gelabeled met het A+ label (duurzaamheidspaspoort) van NL Greenlabel.

Meer informatie over onze duurzame en veilige houtsnippers vindt u in de öcocolor brochure, de bestekbeschrijving en de info over aanleg en onderhoud.