Öcocolor

Öcocolor valdempende houtsnippers voor speelterreinen is veilig en gecertificeerd conform norm EN-1177:2018, duurzaam qua levensduur & ecologie én makkelijk te onderhouden. De opbouw (met steenslag als drainage) waarborgt dat plasvorming noch ijsvorming kan plaatsvinden; zelfs bij regen en vorst blijven de ondergronden droog.

Een groot voordeel van öcocolor is de makkelijke toegankelijkheid: omdat öcocolor door zijn structuur goed blijft liggen én de juiste fractie (korrelgrootte) heeft, zijn de ondergronden goed berijdbaar met rolstoelen en kinderwagens.

Öcocolor is veilig

Met öcocolor val je zacht....!

Öcocolor absorbeert schokken tot een valhoogte van 4 m, splintert niet en is puur hout zonder schadelijke stoffen.

Je kunt er zo overheen rijden

öcocolor blijft goed liggen en is makkelijk begaanbaar / berijdbaar met fietsen, rolstoelen, kinderwagens, caddy's, rollators, steps,...

Öcocolor houtsnippers onder speeltoestellen

öcocolor geschredderde houtsnippers onder speeltoestellen garandeert speelplezier ook na een stevige regenbui.

Door de zeer schokabsorberende eigenschappen (getest tot 4 m valhoogte) is öcocolor een betaalbaar valdempend bodemmateriaal welk ook door de jaren heen valdempend blijft.

De zorgvuldig verkregen, gecertificeerde korrelgrootte (5-50 mm) door veelvuldig zeven, zorgt ervoor dat het makkelijk berijdbaar is met rolstoelen en kinderwagens. Inclusief spelen wordt hiermee mogelijk gemaakt.

öcocolor is verkrijgbaar in naturel (ongekleurd), rood, groen, blauw en cypresse goud.

Öcocolor houtsnippers voor paden

Paden van öcocolor houtsnippers zijn met fietsen, wandelwagens en rolstoelen goed berijdbaar.

öcocolor is ook zeer geliefd voor trainingsdoeleinden op trimpaden, als halfverharding voor golfbanen en decoratieve wandelpaden.

Door de zeer zorgvuldig verkregen korrelgrootte van de geschredderde houtsnippers door veelvuldig zeven, blijft öcocolor ook op een helling goed liggen.

öcocolor op een trimpad

Öcocolor houtsnippers op trapveldjes

Trapveldjes van öcocolor houtsnippers zijn de ideale bodem om op te stoeien. De bal rolt en springt goed; een val wordt goed gedempt. Wanneer de aanleg volgens onze instructies geschiedt, is het trapveld onder alle weersomstandigheden te gebruiken.

Modderpoelen en plassen, bijvoorbeeld vóór de doelen, zijn verleden tijd. Oneffenheden kunnen gladgeharkt worden.

Öcocolor als decoratieve bodembedekker

öcocolor houtsnippers spreken aan. Zozeer zelfs, dat theatermakers van de voorstelling Schemer door Le Nu Perdu in het Veem Theater te Amsterdam er dankbaar gebruik van hebben gemaakt.

Fotografie: Jochem Jurgens

In de grote stilte explodeert de wereld
Iedereen zweeft door het heelal op een korrel aarde
Af en toe zwaaien we naar elkaar
In het voorbijgaan
Het gevoel van vliegen is groots…

Naast het TÜV certificaat voor gecertificeerde valdemping is öcocolor houtsnippers gelabeled met het A+ label (duurzaamheidspaspoort) van NL Greenlabel.

Meer informatie over onze duurzame en veilige houtsnippers vindt u in de öcocolor brochure, de bestekbeschrijving en de info over aanleg en onderhoud.