Sport en beweging - sport in de wijk

Nederland Europees kampioen in ... zitten!

Recente cijfers van de Leefstijlmonitor (RIVM) laten zien dat de gemiddelde Nederlander bijna 9 uur per dag sedentair gedrag vertoont – de wetenschappelijke term voor zitten. En net als bij het voetbal scoort België aanzienlijk beter. Opvallend is dat bovenaan de ranglijst van het minste zitgedrag de relatief armere lidstaten staan; mogelijk omdat computers en tablets daar minder algemeen beschikbaar zijn.

Inmiddels weten we wel dat sport en bewegen gezond is voor jong en oud. Sport activeert, verbindt en maakt gezond. Terwijl het sporten in clubverband afneemt zien we steeds meer mensen sporten en bewegen in de openbare ruimte. Bootcamp, Calisthenics en Freerunning zijn enkele opkomende sporten. De urban sporters laten de verstedelijking van de sport nadrukkelijk zien. Voor hen is de stad het speelveld.

Urban sport is vooral beleving met een eigen leefstijl. De openbare ruimte is de grootste sport- en beweegaccommodatie. Of mensen er wel of niet gebruik van maken is van meer factoren afhankelijk dan alleen de inrichting van de fysieke infrastructuur. Centraal staat: is er een aantrekkelijk aanbod.

Informatie aanvraag

Organisatie :
Naam :
Telefoon :
E-mail :

Gewenste informatie :
Laat dit veld leeg: :

Productlijnen van onze sportoestellen

Door te klikken op het icoontje worden alle producten van de betreffende productlijn getoond.

 

calisthenicsHinkelpadentech & playvoetbaltafeltennismetro sport