11 van de totaal 11 toestellen
Schuiflabyrint, type 2
Robuust robinia
940001800R
Schuiflabyrint, type 1
Robuust robinia
940001600R
Gewichtenheffer
Robuust robinia
940001200R
Hindernissenbuis type I
Robuust robinia
940001300R
No-touch spiraal
Robuust staal
94001400VA
Dubbelzaag
940001500R
Arm- en schoudertrainer
Robuust robinia
940001100R
Arm- en schoudertrainer type 2
Robuust robinia
940001000R
OXO - Boter-kaas-en-eieren
Robuust robinia
94000220R
Dubbele Draaischijf
Robuust robinia
94000230R

Coördinatie & motoriek in de beweegtuin voor ouderen

Recentlijk hebben wij een assortiment aan coördinatietoestellen ontworpen, bedoeld voor de bevordering van coördinatie en motoriek van ouderen in de beweegtuin van een verpleeghuis en in de openbare ruimte. De meeste objecten zijn zodanig vormgegeven dat je er ook met een rolstoel bij kan.

 

Ouderen die meer bewegen blijven langer mobiel of herstellen sneller na een blessure of ziekenhuisopname. Fitness en fysiotherapie zijn daar heel geschikt voor, maar veel ouderen en dementerenden gaan niet naar een sportschool. Daarvoor is de beweegtuin een prima alternatief. Beweegobjecten in de beschutte buitenlucht met veel groen, waar ouderen goed en veilig in beweging blijven.

De balans is bij ouderen vaak een heikel punt. Juist doordat hun balans afneemt voelen ze zich minder zeker, durven ze minder goed op straat en creëren zo een zeker sociaal isolement. Door te werken aan balans, stabiliteit en evenwicht blijven ouderen beter mobiel of worden ze weer mobieler. Met de juiste beweegtoestellen zijn deze balansoefeningen goed en veilig uit te voeren. Een bijkomend voordeel van in beweging blijven is behoud van een zekere spierkracht.

 

Met het ouder worden wordt de spiermassa minder. Dat is op zich een natuurlijk proces. Spiervezels herstellen minder snel dan voorheen. Naast leeftijdsgebonden spierverlies kunnen ook andere factoren zoals een zittende leefstijl of ziekte meespelen. Spierverlies treedt ook snel op wanneer iemand een tijdje bedrust moet houden. Beweeginterventies in een beweegtuin dragen bij aan behoud en het vergroten van spierkracht.

 

Wij wensen een bijdrage te leveren aan een omgeving waarin kinderen, volwassenen en ouderen graag vertoeven, bewegen en samen plezier beleven met onze aantrekkelijk vormgegeven en functioneel interessante attributen.

 

Oriënteer u ook op zintuigelijke beleving