Sport en beweging - sport in de wijk

Van buitenspelen naar buitensporten…….!

Eén van de grootste sociale uitdagingen van deze tijd is het stimuleren van beweging voor zowel kinderen als jongeren (en ouderen) om motorische en fysieke vaardigheden te ontwikkelen en te onderhouden. Van buitenspelen en -sporten leer je heel veel, zowel fysiek als sociaal. Je leert vallen, tegen een stootje kunnen, om te gaan met anderen en met winnen en verliezen. En het allerbelangrijkste: je leert dat dingen niet vanzelf gaan. Dat je inzet en uithoudingsvermogen nodig hebt om iets te bereiken en dat je ook moet leren omgaan met incasseren als het even tegenzit.

 

We denken bij spelen en bewegen vooral aan jonge kinderen. Maar plezier hebben in de buitenruimte houdt niet op bij de tienerleeftijd. Spelen, recreëren  en sporten liggen namelijk in elkaars verlengde. Kinderen die veel buitenspelen, zullen ook later regelmatig blijven sporten. Heb je als kind veel bewogen, dan maakt het bewegen onderdeel uit van je leefpatroon en is het meer vanzelfsprekend dat je later als puber en volwassene blijft bewegen. Zo ligt een leven lang sporten in het verschiet...

 

Van buitenspelen via buitensporten naar topsport; kan dat? Jazeker want hoe zijn die topsporters zo goed geworden? Niet door met een zak chips op de bank te hangen. Maartje Paumen is toch echt gewoon dagelijks buiten wat gaan hockeyen met vriendjes en vriendinnetjes uit de buurt. Robin van Persie was op elk uur van de dag wel te porren voor een potje straatvoetbal en Epke’s Zonderland allereerste toestel  was  een gewoon duikelrek op het schoolplein…! Een speciaal talent voor ‘iets’ hebben is beginnersgeluk, maar ook met minder talent kan je een heel ver komen. Sport in de breedte biedt optimale kansen voor een gezonde leefstijl: jong geleerd oud gedaan!

 

Goede Speelprojecten besteedt speciale aandacht aan kinderen en jongeren met een beperking. Immers, iedereen moet kunnen sporten en bewegen. Aandacht voor toegankelijkheid en bereikbaarheid vinden we heel belangrijk en realiseren dan ook speciale voorzieningen gericht op inclusive play!

Informatie aanvraag

Soort organisatie* :
Naam organisatie* :
Naam* :
Telefoon* :
E-mail* :
Toelichting :
Laat dit veld leeg: :

Productlijnen van onze sportoestellen

Door te klikken op het icoontje worden alle producten van de betreffende productlijn getoond.

sportief bewegenHinkelpadentech & playvoetbaltafeltennismetro sport
Copyright Goede Speelprojecten 1999 - 2017